Hur man lägger till höjdpunkter i ditt hår

 

1.

Bestäm om ditt utseende och köp dina varor.
Vill du gå subtil eller föredrar du ett mer dramatiskt utseende? Var noga med att välja en färg som komplimangerar din hårfärg. Till exempel om ditt hår är mörkt blir karamell eller röda höjdpunkter mer gratis.

2.

Tvätta inte håret för en dag eller två innan du markerar. i ditt hår hjälper till att skydda det från kemikalierna.

3.

Innan du börjar, sätt på en gammal t-shirt så att du inte förstör dina fina kläder. Och ta dig tid att läsa alla dina instruktioner och klara din arbetsplats.

4.

Borsta ditt hår i det vanliga stilen och sätt en gammal handduk runt axlarna för att fånga några droppar, och glöm inte att bära plasthandskarna som medföljer ditt utmärkande kit.

5.

Lägg till markeringslösningen på ditt hår och var försiktig med att mätta håret. Cirka halvvägs genom processen är det alltid en bra idé att kontrollera din process, ta bara en pappershandduk och torka färgen från en hårsträng. Tänk på att ditt hår är vått, så att det färdiga resultatet blir lite lättare.

6.

När du är klar med markeringsprocessen sköljer du håret noga och applicerar balsam. Låt balsammen sätta på håret i några minuter före sköljning. Du vill inte shampoo eftersom det kan ta bort eller blekna några av färgen.

7.

Nu är det dags att blåsa torrt och ta en titt på dina nya höjdpunkter . Om effekterna är subtila vänta bara några veckor och lägg till några fler höjdpunkter tills du uppnår den effekt du strävar efter.

Tips och varningar

  • Gör först en teststräng först. Detta kommer att ge dig en uppfattning om hur lång tid det kommer att ta och vilken färdig färg du ser ut.
  • Att lämna färgen på länge är ett bra sätt att försvåra håret så följ alltid instruktionerna!
  • Om du upplever problem alls, sök professionell hjälp innan du försöker fixa det själv!
  • Att lägga till höjdpunkter är ett bra sätt att göra en subtil eller till och med dramatisk förändring till ditt utseende. Och om ditt hår inte är mycket länge är det ganska lätt att spara lite pengar och göra höjdpunkterna själv. Om du är håret är längre. Det betyder inte att du fortfarande inte kan göra det hemma, men du kanske vill få en vän att låna ut en hand.