Hur man skapar en subtil makeup look

 

1.

Bestäm vilken funktion du vill spela upp: ögon eller läppar. Om du väljer att spela upp ögonen är det bäst att välja tre ögonskuggor som kompletterar varandra och ditt färgschema. Om du till exempel har gröna ögon eller ögon fläckade med grön, välj färger som spelar upp den, till exempel en neutral beige, ljusgrön eller mörkare beige och mörkare grön.

Kontrollera att ditt ansikte är fuktat - även dina ögonlock - med en oljevät fuktighetskräm. Detta kommer att minska en knäckt effekt på ögonlocken med ögonskugga. Använd en av dina sminkborstar, ungefär 1/4 till 1/2 tum bred och svep den ljusaste färgen över locket, precis under pannabenet. Nästa, nästa andra färg och svep över endast locket. Slutligen använd en mindre borste och svep den mörkaste färgen strax över ögonfransarna.

3.

Upprepa för ditt andra öga. Använd en ögonfranskräm för att skapa en mjukare utseende på dina fransar och applicera mascara. Detta skulle komplettera ditt utseende om du ville spela upp dina ögon. Om du ville spela upp läppar, förlora den mörkaste ögonskuggans skugga.

4. För läpparna, se till att de är fuktade, speciellt om du väljer att ha på läppstift istället för läppen glans. Applicera läppstift över dina läppar och se till att du inte går utanför de definierade läppledningarna. Detta kommer att skapa ett clown utseende som bara ser bra ut i cirkusen. Samma idé med läppglans, men det kommer vanligtvis renare än läppstift.

5.

Om du bestämmer dig för att använda läppstift, kanske du vill kasta en klar glans över det för att lägga till glans. Använd bara en läppfodral om det är samma färg som läppstiftet och du är väldigt bra att inte gå utöver läpplinjen. Lip liner är dock i allmänhet onödigt med rätt läppstift eller glans.

En subtil makeup-look gör att du kan förbättra din skönhet utan den hårda självklarheten som överdrivna sminkstillämpningar erbjuder. De vackert ansedda ansikten är de där sminken inte tar över ansiktet, men lägger till funktionerna. Det är särskilt positivt när du uppmärksammar en av dina favoritfunktioner som dina ögon eller läppar. Om du har långa ögonfransar eller ljusa ögon, skulle det vara en bra funktion att spela upp.