Hur man tar bort nässkruvarna

 

1.

Tvätta händerna så noga som möjligt med antibakteriell tvål och vatten. Du kan enkelt överföra bakterier från dina händer till din piercing om du försöker ta bort den utan att tvätta och rengöra händerna noggrant.

2.

Lägg en liten mängd smörjmedel på utsidan och inuti näsan, se till att täcka alla delar av metallen. Experter rekommenderar KY-gelé, eftersom det tvättar lätt. Detta hjälper smycken att glida ut och förhindrar att det fångas inuti näsan.

3.

Skjut in en bomullspinne i näsan och hitta insidan av nässkruven. Ge skruven ett lätt tryck med bomullspinnen. Detta bör göra att skruven börjar glida ut ur näsan. Alternativt kan du använda fingret för att trycka ut skruven (om fingrarna är tillräckligt små).

4.

Se till att nässkruven börjar röra sig åt sidan. Detta innebär att nässkruven kommer ut. Eftersom den har en snedställd eller vinklad sida, vunnit den inte helt rakt, men kommer att glida ut i en liten vinkel när de olika sidorna trycker igenom.

5.

Vrid och vrid nässkruven med din bomullspinne (eller ett finger) för att trycka det genom näsan. Om det verkar fånga på din hud, lut din bomullspinne för att hjälpa till att vinka ut det. Då kan du dra resten av det i en flytande rörelse.

Tips och varningar

  • Vänta minst 6 till 8 veckor efter att ha fått näsan genomborrad innan du försöker ta bort nässkruven. Det här är hur mycket tid kroppen tar att läka från piercingen, enligt professionella.
  • Tänk inte ens att du försöker ta bort nässkruvar utan att du först tvättar händerna och använder smörjmedel på smycken.
  • En nässkruv är en typ av kropps smycken som används i en näshörning. Stycket får sitt namn från sin korkskruvform. När du har näsan genomborrad och ett av dessa föremål sätts in, kommer personen som gör piercing faktiskt att vrida skruven runt när den går in för att manipulera den på plats. Om du bestämmer dig för att bli av med din näshörning eller byta smycken, måste du först ta bort nässkruven. Detta kan göras genom att vrida och manipulera metallen tillbaka ur näsan.