Hur rakar orsaken till raserbultar?

 

Razor Bumps Defined

Den medicinska termen för rakbladstötar är Pseudofolliculitis barbae. Det är en typ av follik, vilket innebär en inflammation i hårsäckarna. Pseudofolliculties barbae kallas vanligtvis rakhyvel eftersom det uppstår efter rakning. Det förekommer mest i afroamerikanska män och människor som har lockigt hår. Enligt Osteopathic College of Dermatology har upp till sextio procent av afroamerikanska män och människor med lockigt hår upplevt rakhyppor. Razor stötar kan vara smärtsamma och de orsakar märken på huden som kan leda till ärrbildning. Se resursdelen för en länk till bilder av rakbladstötar.

Razorbumps orsakad av rakning

Det finns två sätt att raka kan orsaka rakhyppor.

1) De hårda kurvorna tillbaka in i hårfollikeln.

2) Återväxt av rakat hår misslyckas med att lämna follikeln och bildar det som kallas ett ingrown hair.

Båda orsakerna kan resultera i rakhyvel gupp. Vad rakhyvelstötarna är, är en inflammatorisk reaktion. Kroppen ser håret inuti follikeln som ett främmande föremål som orsakar ett immunsvar. Kroppen skapar pus för att försöka skjuta ut vad det tycker är ett främmande föremål.

Behandling av razzorhumpar

Den enda enhundra procenten effektiv behandling av rakhyvelbultar rakar inte. Andra alternativ är att prova alternativa metoder för hårborttagning, som laser hårborttagning eller användning av hårborttagande krämer. En hudläkare kan ordinera ett läkemedel för att hjälpa till att behandla rakhyvelstötar. Två vanlig receptbelagda läkemedel inkluderar en receptbelagd glykolsyra-lotion för att minska ärrbildning och ett oralt antibiotikum för att minska inflammation.

Rakningstips för att minska sannolikheten för razorstötar

- Barbera varannan dag istället för varje dag.

- Dra inte huden stram.

- Applicera en fuktig varm trasa i området i flera minuter före rakning.

- Använd rakkräm.

- Rak med hårväxten i stället för mot hårväxten.