Rogaine Fakta

 

Funktion

Rogaine är en hårtillväxt och restaureringsmedicin som används för att behandla skallighet och hårförtunning. Det är vanligt att fylla i skalliga fläckar och tjockna håret. Rogaine har formler tillgängliga för män och kvinnor. Studier har ännu inte bestämt hur Rogaine stimulerar hårväxt, men de flesta tycker att medicinen är effektiv. Rogaine är mest effektivt vid återställande av hår hos personer under 40 år med små skalliga fläckar.

Historik

Den aktiva beståndsdelen i Rogaine, minoxidil, användes ursprungligen för att behandla högt blodtryck i läkemedlet Loniten. En bieffekt av läkemedlet var reversering eller retardation av håravfall. År 1988 fick Upjohn Corporation godkännande för att distribuera Rogaine till män. 1991 godkände Food and Drug Administration en Rogaine formel för kvinnor. Rogaine var endast tillgängligt genom recept fram till 1996, då Rogaine godkändes för försäljning över disken.

Ansökan

Rogaine ska appliceras enligt instruktioner från en läkare eller som anges på förpackningen. Hårbotten måste vara ren och torr före appliceringen. Rogaine levereras med en droppare för applicering av den flytande produkten. En typisk behandling är 1 ml, som sätts in i droppen och appliceras direkt på hårbotten två gånger dagligen. Rogaine s skum formel kan appliceras direkt i hårbotten med fingrarna. Rogaine behöver inte tvättas ut efter applicering.

Sidefekter

De flesta bieffekterna av Rogaine förekommer i hårbotten och är milda. behandling kan irritera, brinna eller sticka i hårbotten och orsaka kliande. Alkoholhalten kan också orsaka torrhet i hårbotten som kan leda till mjäll. Drogen kan också orsaka en första reaktion på ökad håravfall. Mer allvarliga biverkningar av Rogaine är sällsynta. men med en snabb hjärtslag, yrsel och svullnad i händer, fötter eller ansikte. En allergisk reaktion mot Rogaine kan resultera i utslag och andningssvårigheter.

Varning

Rogaine rekommenderas inte för gravida kvinnor. diskutera att ta detta läkemedel med sina läkare. Det är också okänt om de aktiva ingredienserna i Rogaine kan passera genom en kvinnas kropp i bröstmjölk. Om hårbotten är irriterad eller har öppna sår ska Rogaine inte användas. Detta läkemedel rekommenderas inte heller för användning på några delar av kroppen förutom hårbotten. Personer med hjärta, njure eller leversjukdom bör söka läkarvård innan de tar Rogaine. Fram till 1980-talet var manlig baldhet ett oföränderligt faktum. När håravfall började, fanns det liten möjlighet att stimulera hårväxten. I slutet av 1980-talet släpptes ett hårtillväxtläkemedel som heter Rogaine för att behandla manlig baldhet. Strax efter släpptes en formel för kvinnor. Rogaine är generellt effektivt vid reversering av håravfall, men effekterna kan blekna om produkten inte används kontinuerligt.