Vad är en platt järn?

 

Definition

En platt järn är en hårvårdsprodukt som används för att räta ut håret. Järnet är uppvärmt, vanligtvis genom en sladd som är ansluten till väggen, vilket skapar en uppvärmd yta som när den springer över hårsträngarna, värmer hårsäckarna och formar dem till önskad position: rak. Allt du behöver göra är att ta en liten del av håret, ca 2 cm bredt, kamma igenom och sedan passera det plana järnet över det i en jämn kontinuerlig rörelse.

Variationer

Vanligtvis är ett platt järn bara ett fåtal tum i längd och ännu slankare i bredd. Ju längre platta järn du kan hitta, desto bättre för att du kan göra större delar av håret i ett svep, vilket gör att du sparar tid. Du kan också hitta dem med kammar eller tänder på dem som är till nytta för att hålla håret smidigt medan du arbetar med järnet genom en sektion.

Material

Plattstrykjärn finns också i flera material som keramik , titan och metall. De keramiska plana järnen uppvärmdes jämnare på ett jämnt sätt och de värmer och kyler relativt snabbt. Metallplattorna tenderar att bli varmare snabbare, men tycks göra hela järnet varmt, inte bara järnytan gör det svårt att hålla fast vid arbetet med håret. Huvuddragningen till en keramisk är hållbarhet, för om du av misstag slipper det plana järnet kan du eventuellt spricka eller skada den keramiska ytan.

Temperatur

Dessutom, när du köper ett platt järn, försök hitta en med en temperaturmätare så att du kan ställa in temperaturen själv i motsats till att bara ha en på / av-brytare. Det här är praktiskt oftare som du kanske tror, ​​för om du bara rör på ett avsnitt av hår kan du använda lägre inställningar i motsats till full blast. Dessutom är allas hår lite annorlunda, lite grovt än andra, något tjockare än andra. Om du har en temperaturmätare kan du hitta den bästa temperaturen för din hårtyp.

Överväganden

Var försiktig av värmen på ett plant järn. Det kan och kommer att brinna dig om du inte är försiktig. Inte bara är järnet varmt, men ångan produceras när du stryker håret kan du bränna din hårbotten, fingrar eller någon annan exponerad hud. Du måste Var också försiktig så att du inte lämnar järnet på håret under en längre tid eftersom det kommer att brinna håret och kan orsaka att det bryter och faller av. Platta strykjärn är vanliga hår styling apparater. Nedan är en titt på vad ett platt järn är, hur man använder en och vilka alternativ som finns tillgängliga för konsumenten.