Vilken läppstift färg är bäst för mig?

 

1.

Se på färgen på dina läppar utan smink alls. Är de rödaktiga, mörka eller ljusrosa, beige eller djupa beige till bruna. Din naturliga läppfärg ger en bra riktning i ditt val av färger. Börja med att välja läppfärger som är i samma färgfamilj, men några nyanser mörkare eller ljusare. Detta skulle innebära att ljusrosa läppar skulle se bra ut i mycket ljusa och medelstora pinks och röda läppar kan bli mörkare och ljusare nyanser av rött.

Matcha färgen på din hud . Om din hud är väldigt blek, ser du bäst i bleka till medelstora nyanser av läppstift. Om du lägger en ljus djupröd på väldigt blek hud, kommer allt om ditt ansikte att försvinna utom dina läppar. Det är ofrånkomligt att det inte är så bra att leta efter någon. Djupare hudtoner kan bära mörkare nyanser men inte mycket bleka eftersom läpparna kommer att försvinna. Om du har mycket naturlig färg i din hud - rosa kinder, till exempel - Du kan välja en ljusare läppfärg. Tricket är att inte låta läpparna försvinna helt eller övermanna resten av ditt ansikte.

3.

Koordinera läppar med mörk till mörkaste hud toner genom att leta efter bruna och purpur och mycket djupa reds och crimsons. Choklad är ett underbart val. Testa en karamell eller medelbrun som en valnöt på dagtid och en djupare plommon eller vinbärsfärg på natten.

4.

Matcha mellanton hudtoner med rosor, bärskuggar och mauves. Medelhårtoner är inte riktigt smickrade av rött, men de kan vanligtvis ha en medium till djupare burgunderfärg. Färger som är för ljusa gör att deras läppar ser för framträdande ut i ansiktet och gör att deras andra egenskaper 'försvinner'.

5.

Tänk på ditt hår. Om ditt hår är blekt och din hud är blek, använd dina läppar för att få lite rosiness med en fin frostig rosa eller ros med en blå underton. Om du har svart hår och mörk hud kan du prova röda som inte har några spår av blå underton, viner och djupa hetrosa toner. Afroamerikaner med mycket mörkt hår och hudtoner kan ha på sig röda med blåton eller plommon, djupa viner och blåtonade apelsiner. Olivskinn med mörkt hår kan bära varma beigefärger, plommon och mer orange-röda.

6.

Tänk på dina tänder också. dina tänder har en något gulaktig gjutning, du borde undvika någon form av apelsin, eftersom den accentuerar den gula. Du borde ha på sig läppstift med blå undertoner som kommer att innehålla rosa, plommon och vinfärger. Om du har snygga vita tänder kan du ha på sig något som är ok för din hud och hårtyp.

7.

Välj en ljusare nyans om dagen och en djupare nyans om natten. Om du har tung ögonfärg vill du ha en tändare till Medellång skugga på läppstift. Djupare färger ser bättre ut med ljusare ögonmakeup. Du kan bara ha en enastående funktion. Om du uppmärksammar mer än en åt gången kan du komma av ser garish eller gaudy.

8.

Håll din ålder i åtanke också. Äldre läppar tenderar att ha fjädrande linjer runt dem och mörka och djärva färger kommer att samlas där och göra en shabby look lip line. En läpppenna i en neutral nyans hjälper dig, men du bör undvika färger som är mycket mörka eller ljusa. Frostiga och skimrande högglansiga läppstift ser bäst ut på de unga, eftersom de drar stor uppmärksamhet åt läpparna. Om dina läppar är smala snarare än fulla, välj ljusare nyanser, eftersom läppar tenderar att förekomma mindre med mörkare läppstiftsfärger. Ljustoner gör läpparna fylligare.

9.

Gå till några stora varuhus och kolla läppstiften med säljare på var och en. Lyssna på deras rekommendationer och få deras inmatning. Kom ihåg att aldrig köpa något som du inte känner dig bekväm med. Även om det ser fantastiskt ut på dig, om du hatar det, kommer du inte att ha det. Alla har några läppfärger som är fantastiska för deras färg, ålder och preferenser. Gör det till en skattejakt där du letar efter den perfekta läppfärgen och sluta inte tills du känner dig fantastisk med ditt val.

Tips och varningar

  • Håll din läppstift längre med detta knep: Lina dina läppar, fyll i med en matchande färg (se till att färgerna matchar så att fodret inte visar); täcka dina läppar med en plagg av vävnad; damm med ansiktspulver; ta bort vävnaden; lägg till mer läppstift och blotta. Det kommer att vara kvar i flera timmar längre.
  • Att välja rätt läppstift handlar inte bara om färgval. Färg är viktigt, men det finns andra faktorer att tänka på. Vissa färger bör lämnas när kvinnor når en viss ålder. Mått läppstift är bäst på vissa åldersgrupper och det är också glänsande, högglansiga läppstiftstilar. Nu finns det obegränsade läppstiftsspår, men allt är inte förlorat. Du kan upptäcka vad dina bästa färger och typer av läppstift är.