Hårtransplantationer för kvinnor

 

Vad de är

Hårtransplantationer för kvinnor är transplantationer av äkta hår som är utformade för att öka mängden eller utseendet hos håret som redan finns på kvinnans huvud. På så sätt liknar de hår transplantationer för män. Hårtransplantationer administreras genom ett kirurgiskt ingrepp som kallas ympning. Hårtransplantationer för kvinnor är relativt nya jämfört med transplantationer för män, även om de följer samma grundläggande procedur.

Vanligaste typ

De vanligaste Typ av hårtransplantation för kvinnor är follikulär enhetstransplantation (ympning) eller FUT. Vid denna procedur erhålls follikulära enheter (ett till fyra hår) genom att dissekera en donatorremsa eller donatorarea. Enheterna ympas på hårbotten mot framsidan i ett slumpmässigt mönster så att transplantationerna ser naturligt ut.

Vem är en bra kandidat?

En bra kandidat för kvinnliga hårtransplantationer har vanligtvis någon form av alopeci. Andra kandidater kan inkludera kvinnor som har haft dåliga resultat från kosmetiska svalla ry och vill minimera utseendet av ärr, de med kvinnlig mönstret skallighet eller de som har haft trauma som brännskador som orsakade håravfall. Dåliga kandidater är kvinnor som har diffus håravfall (det vill säga håravfall där håret konsekvent över hela hårbotten snarare än i ett område).

Fördelar

Hårtransplantationer för kvinnor har flera fördelar. För det första kan de förbättra kvinnans utseende --- vissa kvinnor genomgår exempelvis hårtransplantationer eftersom deras hårlinje är överdrivet hög och får dem att bli äldre än de behöver eller vill se. För det andra tillåter hårtransplantationer kvinnor att vara mer aktiva deltagare i mode om så önskas, eftersom de har tillräckligt med hår att utforma som de önskar. Slutligen kan hårtransplantationer förbättra kvinnors självkänsla eftersom de kan eliminera de negativa sociala bedömningarna som ofta följer med kvinnor med tunt hår.

Kostnad

Hårtransplantationer för kvinnor är billigare än hårtransplantationer för män. Det beror på att kvinnor oftast inte behöver så många transplantat som män gör. Hårtransplantationer kan dock fortfarande vara dyra. Den genomsnittliga kostnaden är någonstans från $4 000 till $7 000, och detta inkluderar inte kostnaden för uppföljningsbesök. Vissa läkare tar betalt per transplantat, medan andra tar ut hela förfarandet, men kostnaden är vanligen densamma oavsett hur läkaren bedömer avgifter. Ett fint hårhår är något som de flesta kvinnor tar för givet, och det är också något som kan göra en kvinna speciellt vacker. Tyvärr kan inte alla kvinnor behålla håret --- av olika anledningar har de inte tillräckligt med hår. I sådana fall har kvinnor, som män, möjlighet till hårtransplantation.