Hårtransplantationsfakta

 

Kandidater

Hårtransplantationskandidater påverkas ofta av manlig eller kvinnlig mönstret skallighet, som börjar på ett område, vanligtvis den främre hårlinjen eller kronan, och lämnar håret på baksidan och sidorna av hårbotten relativt intakt. Att ha ett hälsosamt område av hårbotten som fortsätter att växa hår är en förutsättning för framgångsrika hårtransplantationer.

Förfarande

Förfarandet görs vanligen på dermatologens kontor eller poliklinik. Operationen kan ta var som helst från tre till Åtta timmar, beroende på hur mycket hår som transplanteras. En flik hårbotten avlägsnas från baksidan av huvudet och sätts åt sidan. Hårsträngar med folliklarna intakta separeras systematiskt och sätts in i huvudets baldingområden.

Efter kirurgi

Personer bör begränsa aktiviteterna i flera dagar efter operationen och undvika störning av det nyligen transplanterade håret i flera veckor. Antibiotiska salvor är ofta föreskrivna och bör användas för att undvika smitta. Vissa individer upplever gallring eller avlivning av Det nyligen transplanterade håret några veckor efter operationen. Det här är en normal hudreaktion på grund av chock, och håret kommer att växa tillbaka.

Resultat

Det tar vanligtvis flera månader att börja se g hårväxten fördelar med transplantation kirurgi. Om hårväxten är ojämn eller mindre än väntat, kan ytterligare kirurgi rekommenderas för att säkerställa optimala resultat.

Risker

Som med alla operationer är det risker. Infektion är den vanligaste sidan, men efterföljande instruktioner och antibiotika förhindrar vanligtvis eller korrigerar problemet. En liten mängd blödningar är vanlig efter operationen, men om blödningen är överdriven eller inte slutar, ska en läkare omedelbart konsulteras. Hårtransplantationer är polikliniska procedurer som innebär att man tar friskt hår från en del av hårbotten som inte påverkas av skallighet och transplanterar eller ympar det kirurgiskt till en annan del av huvudet. Eftersom förfarandet innebär att använda friska hudceller som fortfarande kan växa hår, resulterar hårtransplantationer i permanent hårväxt i det nyligen transplanterade området.