Hur man aktiverar hårväxten

 

Hur man aktiverar hårväxt

1.

Träna regelbundet --- minst tre eller fyra gånger per vecka och arbeta upp en bra svett. Promenad är bra, men inkluderar någon form av kraftfull träning i din rutin. När du svettar hjälper det att rengöra hela systemet. Övning lindrar också stress, vilket kan vara en viktig hämmare för hårväxten.

2.

Drick minst 8 glas vatten dagligen - detta är utmärkt för att främja god hälsa, inklusive friskt hår. Dessutom äter mycket av färska frukter och grönsaker, begränsa ditt intag av koffein och skapa en effektiv dos av multi-vitaminer och kosttillskott som innehåller omega-3, vitamin E, zink och folsyra. Grönt te är en utmärkt antioxidant som gör att hårsäckarna kan öppna sig och låta håret växa mer fritt.

3.

Var särskilt uppmärksam på hårbotten. En hälsosam hårbotten är ett annat viktigt steg för att aktivera hårväxt och främja friskt hår. För att få hårbotten i gott skick, exfoliera regelbundet (precis som du gör ditt ansikte och kropp). Detta tar bort död hud, ackumulerade toxiner och gammalt talg, vilket kan täppa till dina porer och undertrycka hårväxten. Hårbottenmassage är ett annat sätt att stimulera folliklarna och aktivera hårväxten. Tillsammans med täppt porer och ackumulering av död hud är produktuppbyggnad en annan tillväxtundertryckande. Använd ett schampo som rengör inte bara ditt hår utan tar bort rester från din hårbotten också --- mycket viktigt för att stimulera hårväxten.

4.

Välj hårvårdsprodukter av högsta kvalitet du har råd. Naturliga ingredienser är kända för att främja läkning och hälsa hos håret och hårbotten. Om du inte är in i den 'naturliga saken', var vänlig uppmärksam på ingrediensförteckningen. Syntetiska fyllmedel gör ingenting annat än att täcka håret för att ge utseende av friskt hår, men gör vanligtvis lite för att faktiskt förbättra sitt tillstånd. Bestäm vad din håret reagerar bra och klibbar med det. Ta försiktigt in nya produkter i din behandling, men gå inte överbord.

5. Ta bort håret försiktigt efter shampooing och konditionering. Använd varmoljebehandlingar och / eller inloppskonditioneringsmedel om ditt hår är torrt. Behandla håret försiktigt för att förhindra brott, och använd inte värmeinstrument för överanvändning.

De flesta vill växa håret så snabbt som möjligt, men hårväxt kan vara svårt. Det finns flera faktorer att tänka på när man utvecklar en behandling som aktiverar hårväxten. Varierande hårtyper och texturer svarar annorlunda mot specifika produkter och metoder. Hereditet spelar en roll, liksom en människas övergripande hälsa och hårets befintliga tillstånd. Du kan ta grundläggande steg för hårväxt, vilket inte kräver expertis inom hårvård, men kräver noggrannhet och ett engagemang för att ställa in konsekvent ansträngning för att få de önskade resultaten.