Hur man får laser hårborttagning

 

1.

Vad är det?
Laser hårborttagning fungerar genom att använda en intensiv pulserande laser som passerar genom huden och träffar hårfollikeln. Laserens värme förstör follikelns förmåga att växa hår. Beroende på din hudtyp av hårtyp kan det ta mer än en behandling för att stoppa eller sakta tillväxten av håret du försöker ta bort.

2.

Varför gör folk det?
Folk får laser hårborttagning för att avlägsna oönskat hår och undkomma antingen besväret med hårborttagning eller förlägenhet av oönskat hår. De vanligaste platserna för laser hårborttagning är underarmar, ben, rygg, överläpp, haka och bikini linje. Det kan utföras på nästan vilken del av kroppen som helst.

3.

Finns det risker?
Det finns inte några risker för laser hårborttagning, men det är sägs fungera bäst på människor med ljus hud och mörkt hår. Det fungerar inte mycket bra på blont eller ljust hår eftersom lasern attackerar melaninet som ger håret sin färg. Om det inte finns mycket melanin har lasern inget att träffa. Det viktigaste att undvika risker är att hitta en styrelsecertig dermatolog eller läkars assistent för att utföra proceduren. Se till att du alltid kontrollerar att de har sin licens. Det är värt att betala extra pengar och undvika problem. Den vanligaste biverkningen är ofullständigt hårborttagning eller en tillfällig mörkning av huden.

4.

Hur man förbereder?
Du måste träffa din läkare innan du börjar en laser hårborttagningsproceduren. Ta med dig din medicinska historia så att du kan diskutera det med din läkare. Bruna inte eller exponera området för solstrålar minst 3 veckor före behandling. Detta minskar risken för biverkningar. Håret ska vara synligt men kort. Det är en bra idé att raka en dag eller två innan (beroende på hur snabbt ditt hår växer) så det är kort men kan ses. Gå inte igenom elektrolys, blekning, plockning eller vaxning inom 2-3 veckor efter proceduren.

5.

Vad känns det?
Du kommer sannolikt ges en lokalbedövning före proceduren som appliceras topiskt på huden. Under proceduren kan du känna en svag känsla men för de flesta är det inte smärtsamt.

6.

Vad händer efter?
Efter proceduren behöver du inte några bandage eller något! Området kan vara lite rött eller svullet, men det är det!

7.

Hur mycket kostar det?
Kostnaden beror på områdets storlek och hur ofta behöver du få behandling. Men idag finns det många platser som erbjuder rutiner och du kan vanligtvis hitta en session för under $100. Du kan dock behöva 3-7 sessioner beroende på din hudtyp och hårtyp. Normalt kostar det mellan $250- $800 beroende på områdets storlek.

8.

Hur att hitta affär?
Sök online för specialerbjudanden och kolla på lokala kupongutskick. Laser hårborttagning har blivit mycket populär och det finns massor av specialerbjudanden och kampanjer. Du borde kunna höras gratis och många platser erbjuder rabatterade paket. Gör din forskning för att hitta satsningspriset, men se till att läkaren är certifierad för att utföra proceduren!

Tips och varningar

  • Handla om bra erbjudanden !
  • Se till att du hittar ett certifierat center för att utföra ditt hårborttagning!
  • Har du tänkt på laser hårborttagning? Lär dig om hur det fungerar och några bra tips om hur du hittar ett prisvärt och välrenommerat laserhårfjerningscenter eller specialist i ditt område. Tänk dig att du aldrig behöver raka eller bli generad igen.