Hur man klär sig på ett nytt jobb

 

1.

Fråga ditt företags HR-personal vad företagets riktlinjer är när det gäller klädsel. Det kan variera från avdelning till avdelning. Se till att du förstår vad din titel innebär när det gäller klänning. Ta reda på om jeans är tillåtna. Fråga om klädmiljön är avslappnad eller formell. Var inte rädd för att ställa frågor.

2.

Se om dig. HR-avdelningen, ingenting är bättre än att titta på vad dina andra medarbetare gör när det gäller klädsel. Var uppmärksam. Var uppmärksam på hår, kläder, smink och naglar. Har din kollega en ljus röd läppstift eller mer dämpade färger? hår upp eller vanligtvis ner? Fråga dig själv och ta anteckningar.

3.

Tänk på vad som gör dig bekväm. Fråga dig själv vilken typ av klädsel du känner för att du borde göra ditt jobb ordentligt. Ta reda på vad du känner dig mest bekväma i, om det är kjolar eller khakibyxor. Ju mer bekväm du känner desto bättre kommer du att sluta göra ng ditt jobb.

4.

Fråga vänner i liknande fält. Om du ska jobba på ett juridiskt företag och ha en vän som också arbetar i en liknande miljö, fråga dem vad de bär på jobbet. Det är alltid bra att få yttre åsikter. Visa din vän din planerade klädsel för din första dag på det nya jobbet och fråga dem om de tycker det är lämpligt. Att få ett mål utanför yttrande kan göra underverk.

Tips och varningar

  • Med de flesta jobb är nyckelordet som kommer ihåg att vara 'snyggt'. Syfte för att vara snyggt, rent, preparerat och blygsamt. Det här är ord att leva och du kan vanligtvis inte gå fel om du följer dessa enkla riktlinjer.
  • Gå aldrig in i ett nytt jobb som bär något utan att känna till reglerna och reglerna för ditt företag. Du kan riskera att bli avfyrade.
  • Att starta ett nytt jobb är alltid skrämmande. En av de mest skrämmande aspekterna på att starta ett jobb i en ny arbetsmiljö är att förstå vad du förväntas bära när det gäller tillbehör, kläder och smink. Läs vidare för att lära dig att klä på ett nytt jobb.