Hur man låser Hook Dreadlocks

 

1.

Samla dreads i en hög ponnysvans. Om håret är kort, sopa håret uppåt mot kronan och klistra fast det på plats.

2.

Släpp en rädsla i nacken, börja med den yttersta rädslan

3.

Vrid eventuella lösa hår runt den nya tillväxten på basen av rädsla.

4.

Skjut låskrogen genom den nya tillväxten och dra ihop fräckens ände genom spärrhaken.

5.

Dra spärrhaken genom den nya tillväxten och dra slutet av skräck genom. 6.

Använd låskrogen eller fingrarna genom att fortsätta dra rädslan genom hålet tills det är hela vägen och förlängt.

p> 7.

Upprepa på samma rädsla tills den är tillräckligt tätt så att du inte längre kan sätta in låskrogen. Detta kan ta bara ett pass eller flera, beroende på längden på den nya tillväxten.

8.

Ändra låskrokens vinkel för att skapa ett nytt hål på varje pass.

9.

Fortsätt proceduren med övre delen av huvudet, flytta sidled rad efter rad tills all ny tillväxt är åtdragen.

Tips och Varningar

  • Det är möjligt att börja var som helst på huvudet, särskilt eftersom vissa dreads kan ha mer tillväxt än andra. Men att sätta håret upp och arbeta systematiskt ser till att inga dreads blir förbisedda. Och eftersom ryggen ofta är det svåraste att nå, börjar det först och får det ur vägen. Tråd kan låsas vått eller torrt. Våt låsning gör det möjligt för håret att 'sätta' bättre, men håret är också längre och mer elastiskt när det blöt Om det är fuktigt låsande, var försiktig så att det inte överdras eftersom håret blir jämnare när det torkar.
  • När du sätter in låskrogen, se till att du skapar ett nytt hål med varje pass. genom samma område orsakar en öppnar, skapar en fönsterrutaeffekt som kan försvaga skräcken. Inte överdriven, eftersom det kan skada eller stressa hårbotten och orsaka håravfall. Håret ska vara tillräckligt tätt för att låsa men inte så tätt att förflyttning av dreads orsakar smärta.
  • Med dreadlocks, när håret växer ut, är den nya tillväxten upplåst. Med tiden kan den nya tillväxten låsa på egen hand, men det kan göra det så oberoende av de enskilda dreaderna, vilket skapar en trassig, mattad röra. För att hålla dreads snyggt, är det nödvändigt att införliva den nya tillväxten och lösa håren i dreadsna. Vissa metoder, som vridning, är tidskrävande och kräver stylingprodukter som kan bygga upp och lämna rester på lås. Latch- haka är ett populärt sätt att införliva den nya tillväxten i låsen, eftersom det inte kräver någon döljningsprodukt och håller sig på plats även efter många tvättar. Latch-hooking tar viss övning att behärska, men det kommer att avsevärt minska underhållstiden och hålla dreads looking neater, längre.