Hur man slappnar av håret

 

Koppla av ditt hår

1.

Välj ett hårspänningsaggregat. Välj en relaxer med guanidinhydroxid som aktiv beståndsdel, eftersom det är mindre farligt för hemmabruk än lågbaserade relaxers. Använd 'Soft' eller 'Medium' styrka relaxers för att hålla krull och våg, samtidigt som håret blir lättare att kamma igenom och hantera. Välj en 'Heavy' relaxant för total rakhet.

2.

Undersök hårbotten i spegeln. Dra av delar av håret åt sidan och se till att hårbotten är fri från sår eller bruten hud. Om du har trasig hud, skjut upp ditt hår tills din hårbotten har läkt för att undvika blåsning eller ärrbildning.

3.

Shampoo håret noggrant med ett alkaliskt rik schampo för att avlägsna rester eller oljor från håret och hårbotten. Handduk torka håret så att det är fuktigt men inte vått.

4.

Kamma och dela håret. Kör en vidtandad kam genom ditt hår för att avlägsna det. Dela ditt hår genom att köra kammen genom mitten av ditt hår framifrån och bakåt, och separera håret i två knippar. Dela varje sida i övre och nedre sektionen. Vrid varje sektion tills det lockar under och fäst sektionerna med fjärilklämmor.

5.

Förbered din avslappnande för användning. Sätt i plasthandskar på dina händer och blanda aktivatorns lösning i avslappningsflödet. Rör den resulterande blandningen med den medföljande spateln tills konsistensen är jämn och färgen är likformig.

6.

Använd kammen för att fördela relaxen genom hela håret. Applicera relaxer till varje sektion, börja med minst u0026 # xBC; tum från din hårbotten och kamma igenom till ändarna. Applicera blandningen på varje sektion, säkra fjärilklämman för att hålla varje sektion på plats igen.

7.

Applicera avslappningsanordningen försiktigt mot rötterna med kammen. Använd en spegel och försök att få så nära rötterna som möjligt utan att låta grädden röra vid din hårbotten.

8.

Ställ in din timer enligt dina specifika relaxer-instruktioner.

9.

Skölj avslappningsmedlet från håret noggrant med vanligt vatten när din timer går av.

10.

Tips och varningar

  • Professionella stylister med erfarenhet kan använda premixed, Lye-baserade relaxers som kräver skicklig användning. Om du har känslig hud, applicera ett lag Vaseline runt omkretsen av din hårlinje och sätt salongbomber runt området för att skydda din hud och ögon under avkoppling.
  • Försök inte att slappna av på håret om du har haft färgglada färger, flätor eller förlängningar, eftersom avslappning kommer att försvaga ditt hår ytterligare.
  • För dem med exceptionellt lockigt eller krusiga lås, kan avkoppling förbättra hanterbarhet och glans. De som letar efter stick-straight låser kan också uppnå utseendet genom att använda en hemma-relaxer. Med lite precision och tålamod kan lockigt eller kinkigt hår tömmas genom användningen av en avslappnad hemma, vilket ger utrymme för tamer och mer mångsidigt hår.