Hur man väljer en diamant

 

1.

Bestäm din diamantutgiftsbudget. När du har gjort det kommer du att ha en mycket tydligare uppfattning om vad du har råd med och det utbud av stenar som är tillgängliga för dig.

2.

Välj en form som du gillar . Kom ihåg att klippet avgör hur diamanten ska utföra när den kommer i kontakt med ljuset.

3.

Välj diamantens färg. De har olika färger men skillnaden är ganska liten. Håll din budget i åtanke, eftersom en liten färgförändring kan göra en stor prisskillnad.

4.

Välj tydligheten hos din diamant. Ju högre upp klarhetskalan du går (1 till 10) desto mer kommer det att kosta dig. Håller priset i åtanke, kanske du vill komma ner i skalan på klarhet eftersom dessa fläckar endast kan ses med mycket avancerad utrustning.

5.

Tänk på storlek eller karatvikt . Större stenar är inte alltid de vackraste. Om en diamant är skuren dålig eller har en form som inte är behaglig kan det se hemskt ut.

De säger att diamanter är en tjejs bästa vän. Om det här är sant eller inte, kan en väl valda diamant lägga till gnistr och pizazz till något smycke. Om du letar efter en diamant för något ändamål, läs vidare för det bästa råd som är möjligt om hur man väljer en diamant.