Hur man väljer en parfym

 

1.

Börja med att bestämma din budget. Parfymer varierar i pris från under $10 för ett drogmärke till tusentals dollar, till exempel Clive Christians nr 1 som säljs för 735 dollar för en 50 ml flaska. (En av världens dyraste parfymer är en begränsad upplaga av kristen s Imperial Majesty förpackad i en Baccarat kristallflaska med en 5 karat diamant och guldkrage för 215.000 dollar.)

2.

Få en känsla för de olika dofterna på marknaden. Citrus , jord, orientalisk, blommig ... det finns en mängd olika dofter på marknaden. Lukta några olika parfymer för att få en känsla för vad du vill. Fråga försäljningsansvarig för att hjälpa dig att välja en parfym genom att förklara de olika anteckningarna i duften.

3.

Vilken säsong kommer du att ha på dig parfymen? För vintern kanske du vill ha en tyngre parfym som en muskus mot en lättare citrusdräkt för sommaren. vill välja en parfym för kvällen och en annan för att ha på dig på dagen.

4.

Förvirra om du vill ha en doftduk eller en signatur doft. Med doft w hårdrock, du kommer att välja en mängd olika parfymer och ha på sig en som passar din humör varje dag. Med en signatur doft bär du samma doft hela tiden.

5.

Diskutera alternativ med försäljare och försök sedan på en parfym. Den första anteckningen är toppnotten. När parfymen har vilat kommer du att lukta parfymernas kropp. Det tar ungefär en timme att få parfymen att bosätta sig och att du kan lukta den ordentligt. Efter att ha ansökt vänta minst en timme innan du väljer en parfym.

6.

Olika parfymer reagerar annorlunda mot kroppsoljor. Vad som lukter bra på en vän kanske inte luktar så bra på dig. Om du är gravid, kommer en parfym att reagera annorlunda än om du inte är gravid.

Begränsa din parfym Testa en parfym till en till tre i taget. Några populära parfymer att prova, Jessica McClintock, Lovely av Sarah Jessica Parker, Juicy av Juicy Couture och Romance av Ralph Lauren (se resurser).

8. När du har valt din parfym, bär den på dina pulspunkter och njut. Om du har valt den rätta som blandar bra med oljorna i din hud får du många komplimanger. Och det är en signera du valt den rätta. Eller om du bara älskar det är det ett annat tecken:)

Tips och varningar

  • Håll ditt kvitto. bestämmer att du inte tycker om doften, kommer de flesta butiker att acceptera avkastning.
  • Be om prov av olika dofter att prova.
  • Med så många parfymer på marknaden kan man vara ett svårt val. Här är stegvisa riktningar för att hjälpa dig att välja en parfym.