Så här beställer du en anpassad klänning

 

Beställ en anpassad klänning

1.

Se i telefonboken för lokala kläddesigners (du hittar dem i brudklänningsdelen även om du vill ha en klänning till ett annat tillfälle), eller gå till en webbplats som erbjuder anpassningsbara kläddesigner, som de som anges nedan.

2.

Bestäm vilken klädstil du vill ha. Du kanske vill ta med skisser eller fotografier av klänningar till en anpassad designer. Anpassade klädwebbplatser kan ha en lista över grundläggande klädval som du kan ändra.

3.

Välj en halsringning för klänningen som smickrar din figur och matchar din stil. Du kanske vill ha en fyrkant, scoop, v-hals, båt, mock sköldpadda, skulpterad, mandarin eller älskling halsringning. Bestäm på en halsringning bakom klänningen också.

4.

Välj vilken typ av ärmar du vill ha på klänningen, t.ex. remsor, mössor, korta ärmar, tre fjärdedelar långa ärmar eller långa ärmar. Ärmarna kan vara snäva eller klockformade.

5.

Bestäm vilken längd du vill ha på klänningen, som ovanför knäet, vid knäet, under knäet, mitt -calf, fotled eller golvlängd. I allmänhet är längre klänningar mer formella, även om cocktailklänningar också kan vara vid eller över knä.

6. Välj en färg för klänningen och typen av tyg du u0026 # x2019; d gillar att den ska göras från. Om du arbetar med en lokaldesigner kan du kanske välja tyg tillsammans. Om du beställer en egen klänning online kan du beställa tygprover så att du kan se exakt hur de ser ut och känner.

7.

Välj eventuellt tillagd detaljer som du vill ha på klänningen, såsom trim, ruffles, beading, kontrastband eller fickor.

8.

Ta dina mätningar om du beställer en klänning online , eller om din kläddesigner tar dem för dig, om du beställer personligen. Se till att mätningarna är korrekta så att du får den bästa anpassade passformen. Mättejpen ska passa snyggt men bekvämt runt den största delen av bysten, midjan och höfterna.

9.

Se till att alla detaljer i din kläddesign och mätningar är korrekta, Placera din beställning.

Tips och varningar

  • Även om du inte vill sy din egen klänning, kan mönsterkataloger vara en bra resurs när man letar efter klädideor.
  • För en egen klänning som helt och hållet är designade och tillverkade just för dig, till exempel en bröllopsklänning eller ett speciellt tillfällsklänning, kan du behöva besöka en lokal kläddesigner för att prata över idéer och få klänningen anpassad till dig. Om du bara vill välja mellan flera olika klädstilar och få en egen passform, kan du beställa en anpassad klänning online. Innan du väljer en anpassad kläddesigner eller en anpassad klädwebbplats, kolla in företagets provklänningar, kostnaden för klänningen, frakt och moms, om det är tillämpligt, returpolitiken, och om de ska göra fria förändringar om det behövs. Se till att den anpassade kläddesignern eller webbplatsen kan få den färdiga klänningen till dig i tid om du behöver det för ett speciellt tillfälle.