Så här köper du nya sommarkläder

 

1.

Börja med att gå igenom din befintliga sommarklädgård. Finns det några föremål som är blekade, pilled eller som har krympt? Dessa objekt måste bytas ut. Gör en lista med vad du behöver, som vita blusar, svarta shorts eller en bra tryck kjol för arbete. Detta kommer att ge dig en detaljerad plan för när du handlar.

2.

Köp grunderna först. Leta efter neutrala stycken i enkla stycken för att ligga till grund för din sommarklädgård. Produkter som svarta eller marinblåa tankar, vita korta muffar, khaki shorts och jean kjolar kan bäras ihop eller paras med ljusare färger och utskrifter. Om du hittar bra lagringsbehållare eller tees, köp mer än en av varje, även i samma färg. Om du inte tvättar varje dag kommer några av dina grunder vara i tvätten när du vill bära dem så det är bra att ha dubbleringar.

3.

Handla för roliga och trendiga bitar. Sommarsäsongen är inte så lång och trendiga stilar kan förångas när nästa sommar rullar runt. Ta inte mycket pengar på bitar, du kan bara få ett par månaders slitage.

4.

Investera i några kvalitetsstycken. Sommar mode är notoriskt spännande i tyg och design, de 'görs ofta för att vara disponibla. Toppar tappar och piller, kjolar förlorar sin form och shortsna shrinkar tills de är för täta att bära. Om du inte vill byta hela garderoben varje sommar, investera nu i några kvalitetsstycken som kommer att vara längre än en säsong. En liten svart klänning eller en vacker knälängd blommig kjol kommer aldrig att gå i stil, så spendera lite mer för att få bitar som du kan hålla fast på.

5.

Köp kompletta kläder. Ljusa färger och vackra floraler kan vara frestande när du bläddrar i stället. Det är lätt att hamna hemma med en armlast av underbara bitar, ingen av dem matchar eller gör en outfit. Även om du tror att du har något hemma att gå med den lime gröna blomkanten, lämna inte butiken eller köpcentret utan att hitta en topp som matchar den. Det är inget värre än att spendera mycket pengar på en vacker bit bara för att få det att hänga i garderoben hela säsongen eftersom du inte har något att göra med det. Din bästa satsning är att bara prova på kläder och inte ens ta med den unika delen till omklädningsrummet, om det inte är så neutralt.

6.

Pröva allt på. Pretty, känsliga kläder som ser ut flytande och attraktiva på hängaren kan hänga helt fel och har krokiga sömmar. Vissa bomullar och linne har en hårdare, mer oförsonlig passform. Två stycken kan matchas i färg men vara helt fel form att gå ihop. Ta gissningen ut och ta det hela till sittrummet.

p> 7.

Välj delar som är bekväma men har rätt passform. Tappa inte något så hårt och skumt att det skapar kurvor och dimples där du inte vill ha dem. du kan bara bära om du håller andan hela tiden du bär dem. Undvik stora baggiga bitar som gömmer din form och gör att du ser skrymmande ut. Kom ihåg temperaturen. Skulle du verkligen vilja ha en tight blus med ett stort bälte när det är 95 grader ute?

8.

Tänk på lämplighet. Rygglösa blusar och spaghettisbandssyssonger är coola och attraktiva sommaroptioner, men du borde inte bära dem till jobbet. De super korta shortsna ser bra ut i omklädningsrummet, men hur kommer du att känna att du bär dem i mataffären eller ute till lunch med din familj? Skimpiga och sexiga bitar är en rolig del av din sommarklädgård, men se till att de inte är * hela * garderoben. Köp mer konservativa saker för arbete och för att plocka upp barnen i skolan. Tänk på alla tillfällen du behöver kläder och se till att du köper tillräckligt med kläder för att rymma dem.

9.

Välj tyger klokt. Om du köper arbetskläder för en cool och luftkonditionerad miljö har du fler alternativ. För varje dag bor sommaraktiviteter dock borta från polyester och andra syntetiska material som inte tillåter din hud att andas. Bomull och linne är bra alternativ, men gör alltid rynketestet innan du köper. Vissa rynkor förväntas med sommartyger, men detta snabba knep kan visa dig om det är på en acceptabel nivå. Ta tag i en handfull tyg och krossa den i handen. Detta efterliknar vad som kommer hända när du sätter dig ner i en restaurangbod, sätter bilbältet runt dig i bilen eller böjer dig ner för att knyta din sko. Om du släpper och shortsna ser ut som om de har blivit bollade i en resväska i tre månader, lämna dem på hängaren och leta efter något annat.

10.

Läs Sällskapsinstruktionerna. Sommar mode, särskilt de med spetsar eller dekorationer, är ofta handtvätt eller kemtvätt. Det är bra att ha några bitar som kräver särskild vård, men var försiktig så att du inte köper en hel garderob som måste vara hand tvättas.

Tips och varningar

  • Lämna butikskoderna på varje objekt du köper tills du är redo att bära dem. Om du är en impuls shoppare kan du hitta efter en vecka eller två att du gjorde ett misstag att köpa ett föremål som inte passar rätt eller att du aldrig kommer att bära. Du kan också märka en plats eller dra som du inte såg i butiken när du köpte den. Med taggarna kvar bör du kunna returnera objektet och få tillbaka pengarna.
  • Varje år tar vi ut fjolårets sommarklädgård och stirrar i chock på det konstiga utbudet av vilda färger och utskrifter, och de utsmyckade utslitna föremålen som var våra favoriter året innan. Sommarkläder är mycket roliga att köpa, men tjäna inte alltid så mycket som vi vill. Lär dig hur man köper nya sommarkläder och gör smarta beslut för att bära dig genom sommarsäsongen och nästa.