Delar av Curling Irons

 

Historia

Folk har curling sitt hår i århundraden, och de har gjort det utan de elektriska enheterna vi alla lita på så mycket. Kom ihåg hur Laura Ingalls Wilder satte en linjal på spisen och använde sedan uppvärmt verktyg för att utforma sin fashionabla frans? Vi gör det också, och du är förvånad över hur märkligt lika ditt eget krusjärn är Lauras enkla linjal / spismekanism!

Delar

Curling irons är överraskande enkla och har bara fyra huvuddelar:

1. Ledningen, som ger el till enheten.
2. Temperaturmätaren låter dig ställa in värmen till en nivå som passar din hårtyp . (Kom ihåg att ju tunnare ditt hår, desto lägre värme borde du applicera - eller du kommer att bli kvar med allvarligt sångade tresses!)
3. Stången, eller huvudkroppen av krusjärn, innehåller ett värmeelement som ger den önskade mängden värme till metallen.
4. Klämman erbjuder spänning så att du kan hålla håret ordentligt på plats medan du värmer det.

Typer

Ett vanligt krusjärn är den vanligaste typen. Detta järn erbjuder den enkla klämman och låter dig locka ditt hår med lite krångel. Din stylist kan dock föredra ett marcel krulljärn, som öppnas och stängs upprepade gånger när tryck appliceras, allt utan hjälp av en klämma. Även om marcel-järnet är det ursprungliga elektriska krusningsjärnet och ger stylisten större kontroll, finner många skönhetsjubilekar denna typ för komplicerad för regelbunden hushållsbruk.

Överväganden

Oavsett vilken typ av krusjärn du använder, se till att det är utformat för att ge dig den stil du letar efter. Ju mindre stången desto strängare kommer dina krullar att vara. Med andra ord, stora, kosmopolitiska lås är inte bäst uppnådda med en 1/4 tums trumma!
Du vill också överväga materialet som din enhet härrör från. Om du använder ditt strykjärn sällan väljer du en billig krom- eller guldbaserad järn. Om du är en dagligkräm, betalar du extra pengar till en keramisk eller turmalinstav, som båda ger en jämnare look och är snyggare till dina låser över tiden.

Varning < / h2> Var försiktig när du använder ett krusjärn, eftersom extrem värme kan orsaka brännskador eller ärrbildning. Håll ditt strykjärn borta från barn och husdjur och lämna aldrig enheten när den inte används. Du är redan en expert på att curla dina luscious locks of yours. Faktum är att du förmodligen brukade ta all krediter för dina skarpa krusar, och glömmer att ditt krusjärn är verkligen den tysta stjärnan bakom ditt utseende. Hur fungerar din favorit styling enhet så bra, hur som helst?