Hur fungerar en mustasch trimmer?

 

Inga fler saxar

För dem som gillar att odla mustasch men inte verkar hålla dem kontrollerade, finns det ett antal sätt att tygla i de vilda håren. Istället för att helt raka dem, försöker man kanten med en rak rakhyvel eller ett par saxar för att tämja en mustasch, måste mustasch trimmare vara det bästa sättet att upprätthålla ett uniformerat utseende. Denna artikel kommer att förklara hur mustasch trimmare arbetar.

Mustasch Trimmer Construction

En mustasch trimmeren är en handhållen rakningsanordning som består av en motor och två matchande blad som liknar kamtänder. Bladen är fastsatta på ett svängbart huvud. Pivothuvudet är anslutet till en liten motor. När motorn aktiveras via batteriet eller el kraften kommer vridhuvudet kraftigt att vibba horisontellt och lite vertikalt. Denna åtgärd ger tillräckligt med rörelse för att effektivt klippa hår utan att skämma bort dem från sina rötter, vilket kan vara särskilt smärtsamt runt skägget och munnen.

mustasch trimmare är i huvudsak miniatyrversionen av hårklippare. De är byggda på samma form, men mindre till skalan. De kan köpas separat, men mustasch trimmare är ofta förpackade med professionella klipper uppsättningar eller i samband med en skägg trimming uppsättning. Mustasch trimmare brukar användas för att producera en jämn mustaschlippning över läpplinjen eller som precisionsklippare för annat ansiktshår, t. Ex. Gallring av en skägglinje eller kvadrering av sideburns.

Avancerade modeller

Många skägg trimmare dubblar också mustasch trimmers. Tillverkare som producerar kombinations trimmarna brukar designa tänderna för att vara tillräckligt små för att utföra båda typerna av skär. De packar i flera vakter som blockerar tänder för att få en närmare trim. Mustasch trimmers kan också ha flera längdjusteringar inbyggda i trimmeren.

Vissa modernare mustasch trimmare hjälper dig också att städa upp efter en fin snitt. Till exempel har Phillips-Norelco T980 trimmer en dammsugare på den för att suga upp alla trimmade hår. Vakuumfunktionen på den här modellen och andra kan också hjälpa till med skärning genom att dra håret rakt rakt när bladet passerar över dem, vilket gör en mer exakt skärning. Det finns en genomgående kammare så att du kan berätta när du ska tömma dina rakade mustasch och skäggklipp.