Hur man behandlar kliande hårbotten

 

1.

Innan du shampoo, massage extra jungfruolja i hårbotten. Låt det suga in i trettio minuter eller mer. Olivolja läker och kommer att återfuktas. Aloe Vera gel är också utmärkt att arbeta i hårbotten ungefär fem minuter före du schampo.

2. Använd ett mildt schampo, till exempel barnschampo, och tillsätt en droppe te Trädolja till varje uns shampoo. Massage i hårbotten försiktigt. En annan bra schampo på egen hand är T-Gel shampoo, som innehåller koltjära och är mycket starkare.

3.

Skölj håret med en blandning av en 1/4 kopp äppelcidervinäger och 1 quart vatten. En naturlig balsam, med eteriska oljor av jojoba och kamille kan användas. Se till att balsam du använder är mild.

p> Ät en diet som består av 50 till 75 procent rå mat. Drick mycket vatten 8 till 10 glas per dag. Ta ett bra multivitamin och mineraltillskott. Det är också mycket viktigt att du är en bra källa till essentiella fettsyror, t.ex. linfröolja, primrosolja eller laxolja.

Tips och varningar

  • Försök att inte blåsa håret. .
  • Välj inte eller repa hårbotten. Det kan göra klåda värre.
  • En kliande hårbotten kan vara en indikation på några olika saker. Du kan ha en torr hårbotten, eller något kan saknas i din kost. Eller du kan ha mjäll. Oavsett fall kan följande tips hjälpa till!