Hur man gör hembehandlingar för torrt hår

 

1.

Spara de gamla, grönskande bananer. Mash en alltför mogen banan med en skalad avokado tills konsistensen är en tjock pasta. Applicera blandningen för att torka håret och täck det med en plastduschlock. Detta fäller naturlig kroppsvärme och intensifierar de fuktgivande effekterna. Efter 15 minuter, schampo med en mild rengöringsmedel. Glatt kvarvarande blandning på ditt ansikte för en utmärkt fuktgivande mask.

2.

Hög fetthalt kanske inte är bra för din kost, men det kan göra underverk för hår. Blanda ½ kopp med vitet av ett slagen ägg, genom att blanda grundligt. Skölj håret i varmt vatten för att öppna nagelbandet, handdukstork och applicera behandlingen. Täck och lämna på plats 15 minuter till 1 timme. Shampoo ut som vanligt, men försök att lägga till äppelcidervinäger till slutsköljningen för att ta bort eventuella rester.

3.

Honung kan vara klibbig men det bidrar till att ge fukt i värmeskador . Blanda i en mixer 1 kopp kesost, ½ en skivad gurka och 1 msk. ren älskling. Applicera på vått hår och täck med en plastlock. Lämna på plats i 30 minuter. För att grundligt avlägsna, tillsätt en strö med natron till en dime stor mängd schampo och massera i tresses. Skölj med varmt vatten.

4.

Värm 2 tsk i en gryta. kokosolja och 2 tsk. olivolja. Arbeta i torrt hår och lämna på natten. På morgonen massera shampoo direkt på torrt hår och hårbotten. Skölj omedelbart i skölj med varmt vatten. Följ med ett annat schampo, om det behövs. Detta gör en utmärkt och billig vecko-behandling som korrigerar och förhindrar fräscha träd.

5.

Besök en lokal bondmarknad eller ekologisk matbutik och köp en kokosnöt och en avokado. Blanda avokadoens mogna massa med kokosmjölken. Glatt på fuktigt hår och ta kavaj på alla ytor. Dunk en handduk i en kruka med varmt vatten; ring ut överflödigt vatten innan du slingrar runt huvudet och säkrar. Lämna på plats i minst en timme innan du shampar ut. Proteinet i kokosmjölken bidrar till att stärka håret medan fett i avokado ger fuktighet.

Värmeprodukter, kemiska behandlingar och frekvent shampooing bidrar alla till matt, skadat hår. Förebyggande är nyckeln, men när skadan har uppnåtts är det viktigt att lägga till regelbundna konditioneringsbehandlingar för att hålla dina tressar friska. Custom-blandning av en hemlagad balsam är ett enkelt och överkomligt sätt att lägga till fukt till torrt hår. De flesta kök innehåller de grundläggande ingredienserna som behövs för att få livet tillbaka till det hårda håret.