Hur man jämför spektrum

 

1.

Tänk på ansiktsformen genom att titta i spegeln eller på ett huvudfoto på ditt ansikte. Ansiktsformer kan vara rund, oval, rektangulär, hjärtformad, diamantformad eller triangulär.

2.

Prova på flera stilar av glasögon. Mät stilen på glasögon som ser bäst ut med ditt ansiktsform. Tunna rektangulära glasögon ser bra ut på runda eller hjärtformade ansikten, medan ovala eller runda glas ser bättre på långa eller rektangulära ansikten. Sök efter skådespel som lägger till bredd eller längd där det behövs för att balansera formen på ditt ansikte eller minimera extra längd eller bredd på ansiktsformen.

3.

Bestäm vad du behöver glasögon för. Det kan hända att du kanske behöver glasögon hela tiden eftersom du är närsynt och inte gillar kontakter. Det kan hända att du behöver dem bara för att läsa eller arbeta på datorn. Eller du kan behöva ett par solglasögon. Svaret bestämmer vilken typ av objektiv du är leta efter.

Välj det önskade objektivet. Välj polykarbonat för en hårdare lins som inte bryts lätt när du tappat eller glas om du är mer orolig för repor än brott . Det finns också olika beläggningar att välja mellan. Välj polarisering för solglasögon för att minska reflexen från vägen eller vattnet. Få antireflektiv beläggning på glasögon om du ska använda dem för att titta på en dataskärm.

5.

Bestäm ditt prisklass. Du kan hitta glasögon var som helst från ca 20 dollar till mer än 500 dollar. Få totalt av optiker för de typer av objektiv du överväger och de ramar du har valt. Du kanske måste kompromissa mellan dina föredragna linsmaterial och din prisklass, om de inte matchar.

Tips och varningar

  • Om glaslinser bryter , kan de vara mycket farliga för dina ögon. Försök inte klistra dem ihop eller fortsätt att bära dem. Få nya linser istället.
  • Utan en antireflekterande beläggning på glasögon som används för datorarbete kan du få ögonstruktion eller huvudvärk.
  • Spectacles kan användas för att förbättra visionen och som ett fashion uttalande. De kommer i ett brett utbud av priser, material, former och användningsområden, vilket kan göra uppgiften att välja ett par ganska skrämmande. Det bästa sättet att jämföra glasögon är att titta på de olika stilarna på ditt ansikte och överväga vilka typer av linser som erbjuds.