Hur man masserar ryggen och halsen

 

1.

Det första steget i att ge bra nacke och ryggmassage är att se till att din klient är bekväm. Låt dem ligga ligga nedåt på en säng eller sitta i en massagestol. Håll belysningen i rummet mörk och spela mjuk musik - vattenljud är en favorit. Använd en tjock lotion som ett smör eller en fin olja som inte avdunstar snabbt. Innan du rör din klient, se till att dina händer inte är kalla. Kalla händer på varm hud som vill slappna av är som det oväntade iset på din hud - chockerande och obekväma! Häll inte heller lotionen eller oljan direkt på klientens hud - det är också irriterande. Gnid det i dina händer för att värma upp det och applicera sedan lotionen eller oljan i huden med din röra.

p> 2.

Många människor lider av kronisk nacke och ryggsmärta. När du gnuggar någons nacke och rygg, se till att din beröring är fast men ändå mild. Det är viktigt att hålla två saker i åtanke när du masserar en nacke och rygg ... Fokusera inte på gnugga där det finns liten muskel men många vener (som nacken) eftersom det är obekväma och se till att du masserar muskeln och inte benen.

Låt dina fingrar kneda musklerna som stöder nacken och flytta upp nackstöd i håret. Om du kan lägga till lite huvudmassage med din nackmassage, det är bäst. Du kan lätt känna var ryggraden ligger med fingrarna. Gnugga inte direkt på ryggraden, det är obehagligt. Kör fingrarna upp och ner i ryggraden längs muskeln som håller upp nacken. Alternativt springer fingrarna upp och ner i nacken och över musklerna från halsen till axlarna.

3.

Att massera en rygg är som att ha en duk ut framför dig och en pensel i ena handen och måla i den andra. Med andra ord finns det viss frihet att massera en rygg och tekniken du kan använda. Den grundläggande principen att komma ihåg om massera ett så stort område av kroppen är att hålla kontakten konstant och gnugga inte över benen. Låt dina fingrar känna konturen av musklerna mellan revbenen, under scapula och längs ryggraden. Massage med tummen i ett cirkulärt mönster, använd din knytnäve på nedre och övre delen av ryggen och vrid det som om du öppnar en burk och slutligen karate hacka de köttigare delarna av ryggen som underkroppen och sidorna, var försiktig med att undvika karate hugga benen.

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att ge en bra massage! Lycka till dig!

Det finns inget som att lägga tillbaka, stänga ögonen, lyssna på mjuk musik, luktar en fin doft och känna varma oljade händer gnuggar nacken och ryggen, vilket lindrar stress. Det har varit gånger jag har nått en sådan komfortnivå under en massage som jag är vaken och ändå snarkar. Det är tröst!

Många människor håller sin stress i nacken och ryggen. De sitter i timmar i slutet på en dator utan att sträcka sig och sluta med värk och smärta i ryggen och en knäppad nacke. Denna artikel kommer visa dig grundläggande tekniker för att ge en fin nacke och ryggmassage.