Hur man ökar kollagenproduktionen

 

1.

Ät mörka grönsaker som spenat och kale. Mörkbladiga gröna är rika på lutein och C-vitamin, vilket hjälper din kropp att producera kollagen. Inte bara kommer en servering på en dag med gröna att hjälpa din hud, men dessa grönsaker är fyllda med näringsämnen som kommer att bidra till din kropps övergripande hälsa.

2. minst en sojaprodukt om dagen. Soja innehåller genistein, en isoflavon som hjälper till att eliminera enzymer som bryter ner kollagenfibrer. Alla former av soja, inklusive sojamjölk, tofu och sojabaserade imitat köttprodukter innehåller genistein.

3. Drick minst en kopp te dagligen. Te, särskilt grönt te, är fullt av antioxidanter som kallas flavanoider. Dessa antioxidanter neutraliserar naturligt förekommande fria radikaler i din kropp som kan bryta ner celler och kollagenfibrer och till och med orsaka cancer.

Få en laserhudresurfacingbehandling utförd av en licensierad hudläkare. Laserhudresurfacing fungerar genom att bränna det övre skiktet av huden som kallas epidermis. Denna skada signalerar huden för att reparera sig genom att skapa ett nytt lager av hudceller och öka produktionen av kollagenfibrer.

Tips och varningar

  • Förstärkt kollagenproduktion börjar på basnivån med en balanserad diet. Om din kropp inte har de näringsämnen som behövs, kan den inte producera kollagen eller någon annan komponent lätt.
  • Medan du kan få kollageninjektioner för att minska rynkor, ökar det inte din kropps förmåga att producerar kollagen. Detta kommer endast att fungera som en tillfällig fix tills kollagen från injektionerna bryts ner.
  • Har du någonsin tittat på dig själv i spegeln en morgon och märkt en liten rynka som inte var det tidigare? Är du långt över den åldern och har för många rynkor att räkna? Även om det kan tyckas ung, börjar huden försämras så tidigt som sena 20-talet. Denna försämring orsakas av kollagenets nedbrytning, det protein som binder kroppen ihop. När kollagen i kroppen bryts ner, orsakar det att huden förlorar sin elasticitet, utvecklar rynkor och ser i allmänhet gammal ut. oundvikligt, det finns många saker du kan göra för att sakta eller delvis återvända kollagenfall.