Så här utför du din egen hårklippning / sax / maskin - 'Blended Comb Over u0026 quot;

 

1.

Det första steget kommer att vara att samla alla lämpliga material. För den här hårklippningen behöver du en stol, förlängningssladd, stor spegel, handhållen spegel, 'peanut' (en liten outliner hår maskin producerad av WAHL), sprayflaska med vatten, barberskaft, halsband (tunn vit remsa av tissuepapper som slingrar runt halsen), desinfektionsmedel / smörjmedelssprutflaska, barbercid (en blå desinfektionsvätska används för att sanitera kammen och sax), kam, sax, Andis Masters (en hårklippare), Andis Masters guards [nummer tre till åtta - (klipp som fäster på din trimmer och låter dig justera längden där du trimmer)], gnugga alkohol, Chapman pulver, frisyrgel och ett eluttag. Alla ovannämnda föremål (med undantag för ett eluttag) finns på ditt lokala 'Sallys Beauty Supply', om du skulle välja att köpa utrustningen offline.

När alla material har samlats, är det klokt att rensa upp lite utrymme och komma igång. Det första steget är att knyta en nackremsa runt halsen med en bekväm passform. Placera sedan din frisörskåpa över din torso och binda den över halsen. Kamma ut håret på vilket sätt du känner dig bekväm så att du kan ta bort några knutar och få en känsla för den riktning som ditt hår naturligt växer. En bra sak att komma ihåg när man klippar hår med en maskin är att man alltid ska glida skyddet (nära maskinens tänder) i motsatt riktning i vilken håret växer, följaktligen termen 'mot kornet'.

3. Sätt sedan din Andis Machine trimmer i den aktiverade förlängningssladden. Placera därefter # 3 Andis-skyddet (1/4 av en tum) på dina mästare så att den u0026 quot; klick 'på med en smal passform. Använd sedan din desinfektionsspray för att desinficera maskinen och borsten innan du verkligen sätter dem i bruk. Därefter bildar du en imaginär linjeomslag runt ditt huvud i synkronisering med högsta punkten på dina ögonbryn. Det är ungefär samma höjd som du skulle placera ett huvudband i. Sätt sedan på maskinen ine och springa vakten längs sidan av ditt huvud, mot kornet och leda fram till denna imaginära linje. Skär inte något hår över din imaginära linje. Se till att du håller maskinen i handen du känner dig bekvämast med (höger hand) och din handhållna spegel i den andra (vänstra handen). Du kanske frågar dig själv: Hur ser jag och skär mitt baksida samtidigt? Svaret är att få din rygg mot den stora spegeln och justera handspegeln tills du har en klar bild av baksidan av ditt huvud. Detta bör hjälpa dig att skära upp till den imaginära linjen som du skulle bilda omslaget runt ditt huvud.

4.

Vidare borsta av allt hår du har avskuren för att se till att du har 'Jag saknade några fläckar. När maskinen är avstängd och spegeln har placerats på disken står du upp framför stor spegel och sprayar håret med vatten tills det dricker helt fuktigt. Detta kommer att fungera som förberedelse för trimning av håret ovanpå huvudet. För detta steg kommer du att använda din desinficerade (med hjälp av den tidigare nämnda barberciden) sax som kommer att placeras igen i din bekvämare hand (höger hand). Eftersom du kommer att ge dig själv en saxklipp, är det viktigt att du förstår hur man ska gripa håret (med vänster hand) och hur man faktiskt skär håret (med höger hand). För att gripa håret, försök att efterlikna handen gesten som används i det klassiska spelet 'Paper, Rock, Scissor'. Som du förmodligen redan gissat kommer du att använda 'saxen' position.

5. Speciellt måste du greppa och klippa håret på ett organiserat sätt. Detta görs genom att du visar ditt hår i fyra symmetriska rader, sträcker sig från pannan till baksidan av ditt huvud. Börja med att gripa (i 'saxposition') en liten sektion från första sidan av första raden (på vänster sida av ditt huvud). Lyft sedan upp dina fingrar längs håret tills önskad längd är förvärvat (i det här fallet ca två tum). Skär sedan enkelt håret över fingrarna i en rak linje (parallellt med dina två fingrar). På samma sätt fortsätter du denna process längs samma rad (går bakåt) med hjälp av tidigare klippt hår som referens till längd (se till att den totala längden är densamma). Fortsätt sedan processen genom alla fyra raderna. När du väl har uppnått önskad längd (ungefär två tum) längs hela huvuddelen av ditt huvud, kamma ut håret i önskad stil av en kam över. Komba håret på ett horisontellt sätt, från öron till öra dela håret mellan den tredje och fjärde raden du avbildade tidigare. Nu är det dags att 'blekna' eller 'blanda' längden på sidan av ditt huvud (1/4 tum, # 3) längden på toppen av ditt huvud (vilket är ca 2 tum). Blandningsprocessen kommer att göras med samma maskin som tidigare använts (Andis Masters).

6.

Det är viktigt att förstå att när 'blekning' måste du i handen) flickar din handled på linjen (skillnad mellan kort hår och långt hår) för att förhindra att andra oönskade linjer uppstår. Poängen är att låta det korta håret (på sidorna) gradvis blekna in i det långa håret (på toppen).
Med maskinen i bekväm hand (höger hand) och handhållen spegel i vänster hand (med ryggen mot den stora spegeln som visats tidigare), vrid maskinen på den linje du vill göra bort med (se till att # 3 vakt eller 1/4 tums vakt placeras på maskinen). Då märker du att maskinen har en liten spak nära maskinens tänder. Du kommer att behöva justera denna spak för att gradvis öppna efter varje repetition att flicka i en viss del av linjen. När du väl har nått den punkt där spaken inte öppnas längre, skulle det vara en tydlig indikation på att du är redo att gå vidare till nästa vakt. I det här fallet kommer nästa vakt vara # 4 eller 3/8 av en tum. Du kommer då att stänga hävarmen och upprepa processen att blinka på linjen medan du gradvis öppnar spaken. Du kommer att upprepa hela denna cykel tills du når det största skyddet av 1 tum eller en # 8.

7. Som ett resultat bör ditt hår blandas smidigt från den korta längden av ¼ av ett tum som finns på sidorna av ditt huvud, upp till två inches längd längs toppen av ditt huvud. Den faktiska blandningen borde inte ha överträffat 'kronan på huvudet' eller den övre delen av ditt huvud. Därefter borsta av det lösa håret för att du ska få en korrekt uppfattning om vad du har uppnått till den här punkten.

8.

Efteråt använder du 'Peanut' maskin, kommer du att rita en distinkt halvcirkel, som beskriver baksidan av ditt hårklipp och en avskärningspunkt vid varje sida bränna. För att uppnå halvcirkeln måste du komma tillbaka till samma position som du tidigare använde för att se baksidan av ditt huvud. Se till att justera den handhållna spegeln så att du får en tydlig bild av baksidan av ditt huvud. När du ritar ½-cirkeln, försök klippa minst så mycket hår som möjligt samtidigt som du behåller snygga kurvor. Detta görs i avvaktan på att håret växer tillbaka och låter det fortfarande se så naturligt som möjligt, även flera dagar senare.

9.

Nästa, med hjälp av maskinen, kommer du rita en horisontell linje vid sidor som mäts av runt mitten av örat. Du kommer också att klippa något hår under denna distinkta linje (runt kindområdet), igen med 'Peanut'.
Vidare borsta av något lös hår och jämnt placera gel på toppen av ditt huvud samtidigt som du behåller samma frisyr som du kammade tidigare. Du kanske också vill spruta alkohol genom hela hårklippet för hälsoskull, så att eventuella nedskärningar inte kommer att smittas. Sedan applicerar du bara Chapman-pulver på din pensel och avslutar borstning av nacken och sideburns för den nya frisörens lukt.

Slutligen ta bort kappan och halsremmen från din nacke och klappa dig själv på baksidan eftersom du har lyckats slutföra din första frisyr.

Kanske som de flesta, kanske du känner dig trött på att ta de dyra och tida att svälja resor till frisörsalongen. Följande analys kommer att ge steg för steg förfaranden i ljuset av att du utför ditt eget hårklipp, om du så väljer att ha en 'blandad kam-över' eller du kan använda de begrepp som tillhandahålls i ordning gör nästan alla hårklippningar. Tyvärr kunde jag bara beskriva en enda frisyr, även om 'blandad kom-over' fungerade perfekt inom detta speciella fall.
Det händer bara att min professor, professor Hess, förvärvar denna hårklipp regelbundet på ungefär varannan tre till tre veckor. Jag organiserade följande analys på ett sätt som skulle tillåta någon inom mina professorer 'position att framgångsrikt klippa sitt eget hår.