Hur du slappnar av ditt hår själv

 

1.

Skrapa inte, kamma eller borsta ditt hår i 24 timmar innan du applicerar din egen relaxer. Irriterar hårbotten kommer att orsaka bränning och skabb när du applicerar relaxeren. Detta kan vara smärtsamt, så undvik detta helt och hållet.

2.

Rengör och förbered det område där du planerar att applicera relaxen. Om du applicerar det i badrummet eller i köket, lägg området med handdukar så att det finns minimala spill. Bär en kappa för att skydda dina kläder från kemikalierna.

3.

Täck hårlinjen och hårbotten med petroleumgel (Vaseline). Placera ca 1/2 msk. Vaselin runt kanterna, hårlinjen och hela hårbotten. Detta skyddar hårbotten från att brinna.

4.

Dela ditt hår i fyra sektioner. Sätt på gummihandskarna. Blanda avslappningsflödet med aktivatorn. Rör omedelbart tills aktivatorn och grädden blandas. Det tar ungefär en minut att blandas för att få en blandad konsistens.

5.

Med en relaxerborste (det här ser ut som en pensel), applicera relaxeraren till toppen och mitten sektioner först. Var noga med att använda korta slag (som du målar) bara på rötterna. Använd inte relaxeren på håraxeln. Efter att ha satt relaxer på delar av rötterna ovanpå huvudet, fortsätt till baksidan. Slutligen sätta relaxer runt kanterna.

Kamma genom rötterna i varje sektion med en rattskala för att se till att relaxaren räter ut varje sektion. Fortsätt kamma igenom och lägg till relaxer till varje sektion tills det är rakt. Den tid som behövs beror på hårets konsistens. Kurshår ska vara avslappnad på cirka 20 minuter, medan fint hår bara behöver 12 minuter att slappna av. Gå inte över den angivna tiden.

7.

Skölj avslappningsflödet ordentligt ut ur håret med ljummet vatten. Vilken avslappnad som helst i håret kan få håret att bli svagt och bryta. Använd sedan ett neutraliseringsschampo för att slutföra processen. Använd en djup balsam och stil sedan som önskat.

Tips och varningar

  • Det finns tydliga anvisningar att följa på de flesta relaxer-kit.
  • li> Använd skyddande latexhandskar. Du använder kemikalier och du vill minimera eventuella skador som de kan orsaka till huden genom att använda handskar. Ta inte över håret. Om du lämnar avslappnande creme för länge (eller avkopplar håret för ofta) kommer håret att skadas. Vill du ha lyx i avslappnat hår utan att behöva betala dyra salongpriser? Avkopplande ditt eget hår är kostnadseffektivt och bekvämt. Inte bara kan du göra ditt hår i ditt eget hem, du behöver inte oroa dig för att spendera mycket pengar för att göra det.