Hur man förhindrar huvudlöss med vinäger

 

1.

Blanda lika delar med vatten och ättika. Använd lösningen som en sköljning på håret när du tvättat det. Vinägerns surhet kommer att motverka huvudlöss från att ta sig upp i ditt hår.

2.

Applicera 1/2 kopp vinäger i håret. Arbeta ättika i hårbotten där huvudlössen ofta lägger ägg. Täck håret med en plastpåse och låt eddiken stå i 30 minuter före sköljning. Denna mer intensiva ättikabehandling är klok om du har varit i direkt kontakt med personer som har huvudlöss.

3.

Doppa en fintandad kam i ättika och kamma håret. Börja vid rötterna och arbeta dig ner till ändarna. Repetera tills du har kammade hela hårhåret Kamman hjälper till att jämnt fördela vinägerna genom strängarna.

4. Använd ättika på ditt hår dagligen i tre till fem dagar efter att du har kontaktat dem med huvudlöss.

5.

Ska inte håret efter att du har applicerat ättika. Medan du lätt kan skölja håret med vatten kommer hårprodukterna att minska eddiken s surhet , som håller huvudet lus i avfart.

Tips och varningar

  • Tvätta alla sängkläder i varmt vatten för att döda huvudögon eller ägg som kan vara på dem.
  • Huvudlöss, formellt kallad pedikulos, är vinglösa insekter som ofta ligger i människohår. Medan huvudlöss är ganska vanligt hos barn kan människor i alla åldrar få det. Barn är mer mottagliga för huvudlöss helt enkelt för att det sprider sig snabbt i skolorna. Det bästa sättet att förhindra huvudlöss är att undvika nära kontakt med dem som har det. Om du får huvudlöss kan du behandla det med en mängd olika läkemedel som dödar lössen. Du kan också använda ättika för att förhindra huvudlöss.