Hur man gör band flätor för mödrar

 

1.

Skär tre bandband - två i en skollfärg och en i den andra - i längder tre gånger den önskade färdiga längden. Om du vill att flätan ska vara 2 meter lång, skära två 6-fots bitar av en färg och en 6-fots bit av den andra färgen.

2.

Vik banden itu. Slå ett gummiband runt bandens högsta punkt där de viks i hälften. Fäst gummibandens slinga på en stol eller dörrknapp. Du kan till och med slinga gummibandet runt din fot och samtidigt sitta med ditt ben förlängda, fläta bandet. Du borde nu ha sex längder band att arbeta med. (Se bild 1).

3.

Koppla ihop banden och håll dem så att du har tre dubbla längder av band. Behandla sedan varje uppsättning dubbla band som en. (Se bild 2).

Passera bandet på höger sida under mittbandet så att det rätta bandet ligger i mitten. Sedan passera bandet från vänster sida under mittbandet så det vänstra bandet ligger nu i mitten. Fortsätt mönstret för att passera alternativa sidor till mitten tills du har flätat alla men de sista 6 tummen av flätan. (Se figur 3.)

5.

Slå ändarna i en knut för att säkra. Låt fransarna hänga ner.

Om du letar efter en enkel fläta för att inkludera i dekorationerna till din hemkomstmamma, gör denna grundläggande flätan med hjälp av band i dina skolfärger. Gör flera flätor för att fästa på bakplattan för din mamma, och lägg sedan till massor av fria fallande satinbandsströmare och spiralbandbandsströmare, och du har grunderna för hängande delen av din hemkommande mamma.