Hur man gör mitt hår friskt

 

1.

Bestäm den hårtyp du har. Vissa har lockigt, rakt, tjockt eller fint hår. Att veta din exakta hårtyp är en viktig del för att bestämma vilka produkter som ska användas på håret för att göra det friskt.

2.

Ät en hälsosam och balanserad kost. Mat är ett naturligt sätt att säkerställa ett hälsosamt hår. Vitaminer och mineraler hjälper till att närma våra kroppar, särskilt vår hud, naglar och hår. Dricksvatten är också en viktig del av den välbalanserade kostvanen.

3.

Överanvänd inte hårda stylingverktyg som blåsorkare, plattjärn och krullningsstrykjärn. Dessa verktyg kan göra vårt hår ser fantastiskt ut, men över att använda dem kommer det att bryta och skada håret.

4.

Rensa (eller åtminstone minska användningen) av kemiska processer. Kemiska rätare, perms och färger ökar dina chanser att skada håret. Över hårbearbetning med kemikalier skadar hårets övergripande hälsa.

5. Massa eteriska oljor, som jojoba, kokosnöt och kaneloljor i hårbotten. Massera dessa oljor ger näringsämnen direkt till hårbotten och hårsaxeln - de hjälper också till att stimulera hårväxten.

6.

Tvätta håret på lämpligt sätt. Tvätta håret för mycket eller för lite kan vara skadligt för ditt hår, så var noga med att veta när ditt hår behöver en bra tvätt och tillstånd.

Tips och varningar

  • Hunt hår tar tid och tålamod. Förvänta dig inte resultat över hela natten. Hälsovårdsprodukter tar månader och ibland år för optimala resultat. Ändå kommer bra saker till de som väntar och är fasta med bra hårvård.
  • Har ditt hår tagit en tur till det värsta? Split ends, torra hårbotten och minimal tillväxt? Om det låter som om du lär dig hur du gör ditt hår friskt kan det vara precis vad läkaren beställde. Med bara några tips i allmän hårvård kan ditt hår gå från skrämmande till friska på bara några korta månader.