Så handlar du strategiskt

 

Så handlar du strategiskt

1.

Rensa saker. Det kommer en tid i alla våra liv när vi inser att vi bara inte har tillräckligt med utrymme för allt. Kläder är en av de värsta brottslingarna. Medan det är bra att hänga på några reliker från det förflutna, ha samma utrustning som du haft sedan Nixon valdes kan vara något över toppen. Stora modetrender återkommer men det finns inget behov av att behålla allt. Idag är en ny dag och du måste klä dig för det. Om det inte finns plats för nya kläder så behöver du göra några. Det finns två grundläggande val här. Antingen köpa ett större hus eller bli av med några av de gamla kläderna. Efter några tårar och allvarlig enda sökning, plus en titt på nuvarande huspriser, bestämde du dig för det senare alternativet. Om du har massor av kläder börjar du med treårsregeln. Sifta igenom allt och gör en hög med alla saker du inte har haft på de senaste tre åren. Logiken bakom det här varet, om du inte har använt det under den här tiden, är det inte säkert att du kommer att. Låt det gå så att du kan göra plats för något nytt.

2.

Använd allt det tomma utrymmet. Målet med smart shopping är inte att fylla på det igen på taket. Du måste få kläder som du kan använda. Du skulle bli förvånad över hur många olika kläder du kan få från ett par slacks och en blus med rätt tillbehör. De nycklar är att veta vad man ska köpa och hur man köper det. Det första du behöver ha är att göra en lista. Ta reda på din nya garderob och planera därefter. Om du lämnar 10 blusar och två par slacks ska ditt fokus vara ganska uppenbart. Lämna inte ditt hus utan en lista över vad du behöver.

3.

Ange en budget och hålla fast vid den. Om utgifterna är ett stort problem för dig, lämna sedan kredit- och debetkorten hemma och handla med kontanter. Ställa in en budget håller pengasituationen under kontroll. Det minskar också din sökning nere. Om du vet att du har $200 och du behöver en aftonklänning och ett fint par skor, är de områden du kan handla in begränsade. Om du har en speciell händelse att handla för då måste du ge dig själv tid. Börja titta omkring två veckor före. På så sätt kan du få allt du behöver och kontrollera att det samordnar. Att lämna saker till sista minuten kan leda till impulsköp och överskridande.

4.

Motstå uppmaningen att handla med vänner och inte ens överväga män eller pojkvänner. Dessa människor betyder alla bra, men kan inte vara modiga för att berätta den hårda sanningen om någonting. De kan dölja din bedömning och öka dina chanser att köpa något som du inte vill ha. Om du inte är älskling kan vara brutalt ärlig, handla du ensam.

5.

Flytta dig bort från fyndställen. Så smärtsamt som det är, håll dig borta från dessa. Butikerna är mycket kloka. De kommer att placera dessa på framsidan av affären i hopp om att locka dig in. Som en fluga på en spindelns web, när du är där är du fast. Problemet med detta är att du kan blåsa en hel budget på fyndobjekt. Kom ihåg att vara strategisk. Uppnå ditt mål först. Om det finns tid och pengar kvar så slår du på försäljningsställen.

6.

Fråga hjälp av en säljare. Det finns denna misstro som får oss att tro att säljare kommer att säga något för att få oss att köpa. Enligt min erfarenhet kommer majoriteten av säljare att berätta sanningen. De vet att du är mycket mer sannolikt att köpa något om det ser bra ut. Det hjälper också till att försäkra upprepade affärer. Fråga deras råd. Det är gratis men det finns ingen lag som säger att du måste ta det.

7.

Mot bakgrund av att trevägsspegeln är ungefär lika med en rotkanal. Tyvärr har den Vad är det som bara ser bra ut från framsidan? Den som är intresserad nog att ta ett andra utseende kommer sannolikt att vara rädd av vad de ser bakifrån. De speglarna är faktiskt våra bästa vänner. Det kommer att berätta för dig

8.

Testa kläderna på. Storlekar är inget annat än siffror. Du vann u0026 # x2019; t få en bra uppfattning om hur kläderna passar tills du ser dem på dig. Det finns ingen skam att gå uppåt om utrustningen är smickrande. Du måste också testa komfortnivån. Prova att gå, böja och böjning. Om kläderna är obekväma när du utför dessa uppgifter ska du inte köpa dem. Chansen är att de inte kommer att bli bära mer än en gång.

9.

Kontrollera vårdinstruktionerna på kläder. Om y du sköter inte dem ordentligt, de kan bli förstörda. Även kläder som är rena bara kan bli ganska dyra. Vad är meningen med att ha en bra klädsel om du inte har råd att bära det mycket ofta?

10.

Kontrollera butikens returpolitik. Många platser tillåter inte kontantbidrag men bara butikskrediter. Om du köpte ett föremål på försäljning så kan det vara svårt att återvända. Tänk två gånger innan du köper från en butik som inte har en bra avkastningspolitik. Den kjolen eller paret slacks kan ha sett bra ut i passande rum, men många människor byter sina tankar när de kommer hem.

Om du har för många kläder, eller om dina utgifter på kläder har blivit out of control, var vänlig uppmärksam. Råd i denna artikel kommer att vara mycket fördelaktigt.