Hur man färgar gråa rötter på poröst hår

 

1.

Använd en porositetskontrollprodukt innan du färgar dina grå rötter. Det här utspelar sig i håraxlarna, så färgen absorberas jämnare. Följ tillverkarens instruktioner.

Separera ditt hår i fyra kvadranter genom att göra delar från toppen av pannan till baksidan av nacken och från kronan på din Håll varje avsnitt med ett klipp.

3.

Ta bort en kvadrant åt gången och använd endast färg till rötterna. Använd applikatorns spets flaska för att flytta mellan hårskalvar och fördela färgen jämnt. Det kan vara några korta hår från ny tillväxt runt hårlinjen - se till att färga dessa. Om ditt hår är tjockt kan du behöva en vän att hjälpa.

< p> 4.

Behandla ditt hår under den tid som anges i tillverkarens instruktioner, vanligtvis mindre än en timme. Kam färg till ändarna av håret. Vänta 5 minuter före sköljning och använd en mild schampo. Var noga med att använda en djup balsam för att stänga hårsaxeln och lås i färgen.

5.

Färg grå rötter tillfälligt genom att köpa en tillfällig hårfärg som appliceras med en mjukstickad applikator. Den används vanligen runt ansiktet och nacken i nacken där grå rötter först blir märkbara. Det tvättar ut efter shampooing och måste avlägsnas innan permanent hårfärg appliceras.

Gråt hår är vanligtvis mycket mer poröst än icke-grått hår. Det innebär att det absorberar färg lättare, men färgen kan också tvättas ut ur det lättare. Ett speciellt förfarande måste följas för att färga grå rötter på poröst hår.