Hur man gör en Roller Wrap Frisyr

 

1.

Shampoo och villkor ditt hår som du vanligtvis skulle. Använd en borste för att avlägsna eventuella fläckar från det fuktiga håret och lufttorka det.

2.

Använd en kam för jämnt fördelning av en inställd lotion genom håret, börjar vid hårbotten och sluta på spetsarna.

Knappa överdelen av ditt hår på huvudets krona med ett snittklipp.

4.

Ställ in den del av håret som inte sitter fast först. Wrap slutet av en sektion av hår - mäter ungefär 1 tum - runt en rulle. Vänd hela sektionen runt valsen tills den pressar mot hårbotten.

5.

Upprepa steg 4 på de återstående hårsektionerna. När den nedre delen av håret är satt i rullar, ta bort sektionsklämman för att släppa upp den övre delen och sätt den.

6.

Sätt dig under en hårddisktorkare tills ditt hår är helt torr. Ta bort rullarna från ditt hår.

7.

Vika varje krull runt huvudet och säkra det på plats med en booby pin. När allt hår är fastat, borde det bilda en bikupform.

8.

Avlägsna håret efter ungefär en timme. Använd en medelhårig hårspray för att ställa in stilen på plats i flera dagar.

Tips och varningar

  • Dra inte neråt på rullen när du försöker ta bort den; som kommer att leda till trassel och skada. Istället blåser det försiktigt utåt så att valsen bildar en 90 graders vinkel mot huvudet.
  • Rulleförpackning avser en frisyrteknik som ger optimala resultat när det används på tjockt, grovt hår. Fördelen med roller wrapping metoden är dess förmåga att skapa stilar som varar i flera dagar åt gången, vilket kräver minimal touch-ups. Oavsett om du hänger ditt hår hemma på egen hand eller utnyttjar hjälp av en hairstylist för att göra dig redo för ett speciellt tillfälle, är den tid du investerar i rullförpackning väl värt det.