Hur man gör en enkel henna tatuering

 

1.

Få en liten kegla av henna från en lokal indisk butik eller online (se Resurser nedan). Du kan skapa en henna tatuering själv, men det kan vara lättare att ha en partner, med varje teckning på den andra personen. Dra tatueringen på samma sätt som du skulle använda ett glasrör för att dra på en tårta.

2.

Rita en design på pappersarket om du inte är bekväm din henna tatuering helt frihand. På så sätt har du en design som hänvisar till när du ritar med hennaen.

3.

Snäpp i slutet av den tunna spetsen av henna-konen. Ta bara av en liten öppning. Om du skär för långt uppför konen kommer öppningen att vara för stor och du kommer inte att kunna dra en detaljerad och delikat design, eftersom henna kommer ut i en pärla som är för tjock att arbeta med.

4.

Börja rita konstruktionen genom att klämma i knippen av henna i handen. Du kanske vill prova på en bit papper först för att vänja sig vid den mängd tryck som behövs för att få ett jämnt flöde. Gör designen så enkel eller så komplicerad som du vill, men se till att den är åtskild, annars när hönan tas bort, kommer allt du får är en brun blomma. Tänk på att henna tar 8 till 24 timmar att ställa in, och kommer inte att kunna tvätta eller röra under den tidsperioden. Du kan inte heller lägga kläder över henna tills det tas bort. Henna är ett färgämne, och det kommer att förstöra kläderna på detta stadium.

5. Sätt en fuktig pappershandduk på den färdiga konstruktionen för att hålla Henna fuktig (men inte blötläggning våt) om du märker att det torkar för snabbt. När det torkar kan bitar flakas om du flyttar för mycket. Till exempel, om konstruktionen löper över en fingersamling, håll det där fingret så stillt som möjligt, böj det inte. Lämna henna på plats i 8 till 24 timmar. Ju längre tid det är på, ju bättre tatueringen kommer att sätta i din hud och ju längre den kommer att vara.

6.

Ta bort henna efter den tilldelade tiden eller när du ser mest av det har flakat bort. Torka sedan försiktigt området och ta bort eventuella bitar av henna som fortfarande fastnar på huden. Försök att inte skrubba området för mycket när du badar.

Tips och varningar

  • Om du inte har använt hela röret upp säkert stäng upp det snittiga änden med ett pappersklipp och använd det igen vid ett senare tillfälle.
  • En henna tatuering är en traditionell teknik som används för att försköna kroppen. Det fina med henna tatueringar är att det här är ett tillfälligt medium: Tatueringen varar bara 2 eller 3 veckor, så i motsats till en vanlig tatuering, om du bestämmer dig för att du inte vill ha en, kommer den snart att gå av. En henna tatuering är ett bra sätt att prova en tatuering innan man begår ett mer permanent förfarande. De är smärtfria, och med en stadig hand och tålamod är de ganska lätta att skapa.