Hur man gör huvudluksschampo för förebyggande

 

1.

Köp en flaska Tea Tree Oil och en bra flaska schampo.

Tea Tree Oil finns i hälsokostaffärer överallt. Detta är din huvudhuvudluftförebyggande ingrediens för ditt schampo.

Tea Tree Oil kan vara dyrt, men lite går långt och det finns andra hemmetoder som du kan använda den här klara oljan för. (Se resurser nedan)

Shampoo - Om du kan, är ett helt naturligt schampo perfekt men du kan använda allt som du råkar ha till hands.

2.

Mäta 1 uns shampoo i ditt glas eller plastskål eller behållare. Dubbel för längre eller tjockare hår eller efter behov.

Se sista steget för alternativa instruktioner till detta recept för lökprevention!

3.

Lägg till ca. 4 droppar av din Tea Tree Oil till skålen eller behållaren. Detta kan modifieras baserat på behov men du vill verkligen inte använda mindre än 3 eller mer än 5 droppar för varje 1 oz.

4. Blanda teoljan och schampo tillsammans, ja.

Det här steget är viktigt när du gör egna behandlingar för lössluckor. Om dina ingredienser inte är ordentligt blandade kommer det här medlet inte att fungera korrekt för att avskräcka av lusinfestation.

5. Applicera din hemgjorda huvudlössförebyggande blandning i ditt hår och lämna på skölj i flera minuter.

Om detta inte används för att förebygga och det finns en aktuell infestation av huvudlössen, lämna sedan i 30 minuter, håll huvudet täckt med ett gott passande duschlock, skölj sedan - du kan också kamma igenom med en bugg kam först och skölj sedan.

6.

ALTERNATIV FÖR ALLMÄN ANVÄNDNING:

Mäta hur mycket schampo du har kvar i din flaska och lägg sedan till Essentiell olja, enligt ovanstående riktningar, direkt i schampongbehållaren och skaka.

Detta kommer att hålla dig från att behöva göra den en behandling i taget och kan lämnas i duschen för regelbunden användning och lössförebyggande, bara skaka bra före varje användning.

Tips och varningar

  • Du kan lägga till andra eteriska oljor utöver detta behandlingsrecept för att ge den en egen doft.
  • Tea Tree Oil deters lice sade också att avskräcka loppor. Du kan lägga till några droppar till ett naturligt hundschampo för att hjälpa till att avskräcka loppinfektioner.
  • Håll dig borta från ögonområdet och lägg aldrig rakt Tea Tree Oil direkt på hårbotten!
  • Huvudlöss kan vara en tidskrävande olägenhet för alla som kommer i kontakt med detta irriterande tillstånd. Om du någonsin har tagit hand om det så vet du att det inte är tidskrävande att behandla huvudlådor kan vara mycket dyrt.

    Så, för att bekämpa denna dyrbara, tidskrävande kamp för att ta bort löss och deras nits (ägg) ditt bästa försvar kommer att vara förebyggande.

    Här är en enkel att göra, säker att använda (så länge det inte finns allergier eller känsligheter för ingredienserna) huvudlössschampo som kan användas regelbundet som förebyggande. Allt detta enkla concoction behov är 2 ingredienser och tar mindre än en minut att göra från början till slut.