Hur man stannar bekvämt i sängen under vintern

 

1.

Prova en elektrisk filt eller dynan. Dessa enheter har en bred grad av inställningar och kan justeras för att värma en sida av sängen mer än den andra. Elektriska madrasskuddar används ofta för personer med dålig cirkulation, eftersom de ger effekten av ett varmt bad.

2.

Håll en afghan vid foten av sängen så att du kan gå ihop om du behöver gå upp i mitten av natten. Du kan också ta det om du känner dig lugn i slutet av natten.

3.

Avstemma temperaturförhållandena genom att ge den kallare partnern en fleecefilm. Använd en tvillingstorlek fleece filt på ena sidan av sängen, så att den kallare partnern inte lider av brist på lock eller gör dig svettad med trollkuddar. På så sätt kan du två sova glatt sida vid sida, även om dina temperaturinställningar är väldigt olika.

4.

Kasta en tung duntäcke med ett gratis lock. Du behöver inte ge upp stilen för vintern bara för att du kan snuggla under en varm duntäcke. Använd ett vackert glidskydd för att dölja de vanliga eller ibland obehagliga mönstren på din duntäcke och sova mysigt och varmt.

5.

Ta bort de goda lakan. Högre trådräknarkan kommer att hålla dig varm utan att göra dig kliande eller svettig. De gör att sängen verkar mjukare och varmare under vintermånaderna.

Tips och varningar

  • Använd aldrig en elektrisk filt på ett ungt barn eller en
  • Kontakta en läkare innan du använder en elektrisk filt om du har andningsbesvär.
  • Använd inte elektriska filtar eller dynor med vattenbäddar, justerbara sängar eller bäddsoffor.
  • Eftersom dagarna blir kortare och nätterna blir kallare kan du upptäcka att du har problem med att sova. Medan vevning uppvärmningen under dagen kan hålla dig bekväm hemma, kan en hög värmeinställning göra dig svettig och obekväma. Att sänka värmen ner på natten kan också minska dina värmekostnader med så mycket som en tredjedel, så att hitta andra sätt att hålla dig mysig i sängen under vintern kan vara ett bra sätt att förbättra vila och spara lite pengar.