Hur man tar bort oljebaserad färg från hår

 

1.

Skapa en pasta med 3 tsk. bakpulver och 1/4 kopp vatten. Om pastaen är rinnig, lägg till mer bakpulver. Applicera pastaen till fuktigt hår och låt det sitta 15 till 20 minuter. Skölj med varmt vatten och schampo. Bakpulverna sitter fast på oljebeständningarna i färgen och tar bort den.

2. Blanda 1/2 kopp citronsaft med ditt vanliga schampo. Rör för att blanda och schampo håret som vanligt. Arbeta ditt hår i en rik skum och skölj med varmt vatten. Upprepa, om det behövs. Citronsyra i citron tar bort oljan, och tvålen i schampot tar bort färgen i färgen.

3.

Applicera 1 tsk. Olivolja direkt på hårsektionen som är täckt med oljebaserad färg. Olivoljan kommer att mjuka färgen, vilket gör det lättare att skala eller kamma ut. Använd en kam eller gammal tandborste för att försiktigt skrapa färgen från ditt hår. Shampoo som vanligt.

4.

Applicera body lotion i håret för att lossa upptorkad färg. Låt lotionen stanna kvar i ditt hår i 15 minuter. Använd en hårborste för att borsta ut den oljebaserade färgen.

5.

Kombinera 2 tsk. mandelolja med 10 droppar rosmarin eterisk olja i en glasflaska eller burk. Placera burken i varmt vatten för att värma oljeblandningen. Applicera behandlingen på lite fuktigt hår. Kamma igenom för att täcka varje strand. Låt behandlingen absorberas i ditt hår i minst 20 minuter. Shampoo som vanligt. Mandelolja och rosmarinolja är mycket fuktgivande ämnen som kommer att ta bort färgen från ditt hår.

Tips och varningar

  • Oljebaserad färg kan vara svår att ta bort, så du kan behöva prova dessa behandlingar mer än en gång innan all färg är borta.
  • Använd inte färgförtunnare eller andra kemiska ämnen för att avlägsna färgen, du kan skada håret bortom dig reparation.
  • Oavsett om du målar ett rum eller ett mästerverk, är det svårt att måla någonting utan att få åtminstone lite färg på dig själv. Om du slutar med oljebaserad färg i ditt hår, kan du ta bort det på ett säkert och effektivt sätt. Använd naturliga produkter som citronsaft och olivolja för att förhindra skador på dina strängar.