Hur man väljer bekväma klädskor

 

Sök hjälp

1.

Gå till din lokala skobutik och fråga en skospassspecialist för att hitta din skostorlek med hjälp av en Brannock-enhet. Brannock mäter foten på tre sätt: Häls till tå längd, båge längd och bredd. Att veta om du behöver en bred sko eller vilken typ av båge du har är nyckeln till att hitta ett bekvämt par klädskor.

2.

Välj klädskor med läderöverdelar i stället för konstgjorda material. Läder andas och kommer att hålla fötterna snygga och kalla. När dina läderskor är brutna in sträcker de sig för att skapa en anpassad passform för din fot.

3.

Prova på olika stilar med olika nivåer av stöd. Alla fötter är inte skapade lika och vissa behöver mer bågstöd än andra för att hitta en bekväm passform. Brannock kommer att ha gett skospassspecialisten som hjälper dig att få en uppfattning om vilken typ av bågstöd som passar din fot så att han kan styra dig i rätt riktning.

4.

Leta efter en klädsko med en vadderad innersula. Det är speciellt viktigt att din nya klädsko är vadderad i fotens boll- och hälområde. Dina fötter kommer tacka dig senare. Om du hittar en sko som passar din fot, men det är inte så bra som du skulle Som du kan köpa dina egna gel- eller skumminder i de flesta skoaffärer eller till och med i stormarknader.

5. Börja bryta i din klädsel en liten stund. Bär i två eller tre timmar och byt sedan till ett back-up-par tills dina nya skor har bildat sig på fötterna.

Tips och varningar

  • Sko limning varierar lite med både varumärke och stil. Var flexibel om vilka storlekar du är villig att försöka på.
  • Köp skor på kvällen när dina fötter tenderar att vara lite svullna.
  • Om dina skor har lite för mycket glida i hälen, fråga din skospassspecialist om hälgrepp är tillgängliga. Dessa är särskilt bra för den mindre foten av människor som har en fot något större än än andra.
  • Det är inget värre än att komma hem efter en lång dag till trötta, värkande fötter. För många timmar i fel slags klädsko kan inte bara orsaka fotvärk utan ben, knä, höft och ryggsmärta också. dina fötter mår bra och passar för dans genom att välja en bekväm klädsko som bara passar dig.