Så här applicerar du 80-tal smink

 

1.

Tvätta och exfoliera ditt ansikte. Den stora saken på 80-talet var exfolierande strax innan du applicerade din smink och det resulterade i en mycket jämn yta. Använd en mild ansiktsskrubba och skölj av med kallt vatten för att strama ansiktsporerna.

2. < / p>

Torka ditt ansikte torrt och applicera omedelbart ett tunt lager fuktkräm. Det låser sig i fukt och ger en jämn yta för att applicera din smink.

3.

Välj en foundation makeup-färg som är en skugga ljusare än din normala hudton. Dot foundation sminken på pannan, näsan, kinderna och hakan.

4. Smid sminken jämnt över hela ansiktet och nere på nacken, med fingrarna. Låt sminklimmen torka och sedan avlägsna överskottet med en vävnad eller en ren mjuk tvättduk. Buffa noggrant runt ögonbrynen, dina läppar och din hårlinje för att ta bort sminklinor.

5.

Välj ögonskugga i blått, grönt eller brunt. Alla dessa färger var populära under 80-talet så att du re säker med någon av dem. Tricket är att använda tre nyanser av samma färg. Till exempel, om du vill ha en brun ögonskugga, behöver du en mörkbrun, en medelbrun och en ljusbrun eller solbränd färg.

6.

Applicera medelögonskuggan färg till hela ögonlocket, från ögonfransarna till ögonbrynen och använd fingrarna för att blanda det noggrant. Applicera den mörka tonen, använd en svampapplikator och applicera färgen endast på ögonlocket, starta från högsta punkten av vecket och sträcka sig utåt. Stanna innan du når ögonkanten. Avsluta ögonskuggans ansökan genom att applicera den ljusaste tonen överst på ögonlocket, precis under din panna.

7.

Rita en noggrann linje med din flytande liner längs locket till höger ovanför vipporna. Stoppa linjen i ögonets yttre hörn.

Krulla dina ögonfransar och applicera två eller tre lager vattentät mascara, så att varje päls kan torka innan en annan päls appliceras. Tjocka ögonfransar var ett varumärke för '80-talsmakeupen, så skimp inte på mascaraen.' 9.

Accentuera dina kindben i 80-talstil med en bronspulverblush, borstad i dina kindernas hål och sträcker sig uppåt mot dina öron. Buff av överskottet. Gnugga på brons läppstift eller läppglans för att slutföra din 80-talsmake-look.

Tips och varningar

  • din smink. Backcomb ditt smäll för att lyfta framsidan av ditt hår och # x2013; ge dig det stora håret i 80-talet.
  • Mode på 1980-talet innehöll stort hår och distinkt sminkapplikation. Som alla saker i modevärldens cykel kommer sminken från 80-talet tillbaka till stil om några år. Oavsett om du vill anpassa stilen själv eller om du bara vill experimentera, kan dessa tips få dig att se ut som om du steg ut av en 80-talsmode tidningen