Specifika vitaminer för hårhälsa

 

Vackert hår från inuti

Det är viktigt att komma ihåg att din hud är ett organ. En av dess funktioner är att eliminera avfallsprodukter från kroppen. Om din kost är ohälsosam, kommer dina svettkörtlar att arbeta över tid för att eliminera avfallet. Det kommer att ha stor effekt på ditt hårs skick och hur det växer.

Biotin för skönhet

Biotin är ett vitamin som är nödvändigt för metabolismen av aminosyror. Håret är tillverkat av protein och proteinet kommer från kedjor av aminosyror. Biotin finns i många kosmetika och livsmedel som innehåller biotin inkluderar: köttfärs, sojabönor, tomater, romansallat, morötter, kojölk, hallon, jordgubbar, hälleflundra, havre och valnötter.

Niacin

Niacin är en typ av vitamin B som hjälper kroppen på många områden. Det hjälper till att upprätthålla en sund hud. Niacin finns i en mängd olika livsmedel. Frukt och grönsaker som innehåller detta vitamin inkluderar; avokado, broccoli, sötpotatis och sparris. Det finns också en professionell linje med schampon och balsam som innehåller niacin som kallas Nioxin. Om du tar över niacin kan det orsaka inflammation i huden. Rådfråga en läkare för korrekt dosering innan du tar niacintillskott.

Betakaroten

För att behålla hårväxten behöver våra kroppar vitamin A. Beta-karoten omvandlas till vitamin A i kroppen. Detta vitamin är en antioxidant och finns i apelsin och gulfärgad mat. Andra antioxidanter är vitaminer E och C. Betakaroten främjar också frisk hud och naglar.

Hälsans inverkan på håret

En underaktiv sköldkörtel kan orsaka skört hår och en överaktiv tryroid kan göra håret löst. Kontakta din läkare om ditt hårförhållande plötsligt ändras. Ett antal receptbelagda läkemedel kan också ändra hälsan hos ditt hår, hud och naglar. Kommunicera med din frisyr kan också förhindra allvarliga hälsoproblem. Var noga med att fråga om det finns några mol eller stötar på hårbotten, det kan hjälpa till med tidig upptäckt av cancer. Det finns också ett brett utbud av hälsosamma hårtjänster tillgängliga på din lokala salong. Dessa inkluderar djupa konditioneringsbehandlingar, hårbottenmassage och mjällbehandlingar. Att ha ett fullt huvud av friskt hår börjar med en riktig kost. Som de säger, 'du är vad du äter'. Allt du lägger i din kropp visar genom din hud och hår. Det finns många vitaminer som kan hålla håret tjockt, starkt och friskt. Korrekt diet och näring kan bibehålla hårhälsan och förhindra problem som gallring, brott och alltför porusutseende.