Asymmetriska frisyrer

  De flesta traditionella frisyrer försöker arbeta med benstrukturen och funktionerna i ansiktet och försöka skapa balans. Å andra sidan, asymmetriska frisyrer ger klassiska frisyrer ett uppdaterat, kantigt utseende. De flesta asymmetriska frisyrer är mycket moderna, eftersom de ofta uppträder som alternativa versioner av vanligt hår.

Asymmetrisk bob

En bob är en klassisk frisyr som hade popularitet på 1920-talet. En bob består vanligtvis av hårklippning till haklängden, med eller utan pärlor. Utseendet är klassiskt symmetriskt och balanserat med lika och identiska hårstycken som inramar ansiktet exakt. Det är oerhört lätt att få det här utseendet att verka mer edgy genom att ge det ett asymmetriskt utseende. Klipp klippet så att de lutar nedåt längs en diagonal snarare än en rak linje. Klipp en sida av håret en tum ovanför din hakan så att den ligger högre upp ovanför ditt ansikte än den andra sidan. Dessa små förändringar gör att hela stilen ser dramatisk ut. Webbsidorna Beauty-and-the-bath.com och Hairstylesall.com diskuterar versioner av en sådan frisyr med olika fotografier .

Subtly Asymmetrical

Asymmetriska frisyrer behöver inte se radikal eller mycket extrem. Snarare kan en asymmetrisk frisyr ibland ge din utseende en nödvändig bit av obalans. Ett enkelt sätt att göra det här är att dela håret på sidan och ge din främre del av håret en lös våg som ramar ditt ansikte. Den andra sidan av ditt hår borde vara rakhyvel rak. Denna brist på balans skapar en ganska men inte traditionellt feminin effekt. Webbplatsen Beauty-hair-styles.com presenterar ett foto av skådespelerskan Charlize Theron i en sådan frisyr. Ett djärvare men ändå något subtilt sätt att uppnå detta asymmetriska utseende är att måla ett enda streck av ljus livlig färg på ena sidan av ditt huvud. Denna look är lite kantig men utan att vara överväldigande så. Webbplatsen Celebrityhairstylesnews.com visar en bild av sångaren Avril Lavigne i ett sådant.

Punk Frisyrer

Punk frisyrer är ofta asymmetriska och ger ditt utseende ett direkt vild men stiliserad, mycket urbana utseende. Till exempel består de flesta punkformat av många häftiga lagerramar och sticker ut från ansiktet. Det är i sig asymmetriskt eftersom ingen av lagren matchar. Skikten som du skapar kan vara lika svåra eller så subtila som du vill. En av fördelarna med denna stil är att den är möjlig att skapa med korta, medelstora och långa hårlängder. Korta versioner av denna frisyr visas ofta på män.