Hårvård Tips för Dreadlocks

  Dreadlocks eller 'dreads' är vanligtvis förknippade med Rastafarians, men stilen är faktiskt utbredd bland flera kulturella grupper runt om i världen. Processen att göra dreads kallas 'låsning' --- Twist eller fläta hårsträngar tillsammans och med tiden 'låser' dem eller matar tillsammans för att skapa en stor, repliknande strand. Enligt 'Tack Gud, jag är Naturlig,' kan det ta upp till tre månader för håret att börja mattan och ett annat år för att dreadsna helt låser sig i mogna dreads. Det beror slutligen på din hårstruktur och hur du bryr dig om och behåll dina drömmar.

Rengöringstips

När du börjar starta din dreads, undvik att tvätta håret i minst tre veckor för att låta vridningarna börja låsas. På samma sätt kan en krullning och uppsättning 'falla' när det blir vått, så blir vriderna bortkastade med varje tvätt. Ju oftare blir vridningarna borttagna, desto längre tar de att låsa. Om du behöver tvätta håret oftare, undvik balsam och avskrämmare som täcker strängen och förhindra dem från mattan. Torka håret omedelbart efter tvätt och starta dina dreads som flätor och säkra ändarna för att minska förändringen av unraveling. När dina dreads har börjat låsa, tvätta håret minst en gång i veckan med ett klargörande schampo. När dina dreads är mogen, du kan börja använda balsam och konditioneringsschampon utan rädsla för ändarna unraveling. Skölj håret ordentligt --- när du tror att du har sköljt nog, skölj lite mer - dreads är som svampar och absorberar såp lätt, vilket kan orsaka hårbotten och hudirritation. Torka håret genom att klämma det med en handduk och låt det lufttorka innan du täcker den eller sätter upp den - dreads kan mögla om de inte torkar ordentligt.

Underhållstips

När håret växer ut kan det matta vid rötterna och orsaka att vissa dreads växer ihop. När dreadarna är mogna, vrid regelbundet rötterna för att hålla dreadsna separerade. Hur ofta twistar du beror på hur mycket hårväxten, hårkonstruktionen och hur lätt ditt hår mattar. Vrid inte för hårt, men som övervridning kan orsaka bristning. Om du har mycket torrt hår masserar du en liten mängd fuktkräm eller naturlig olja, till exempel olivolja, i hårbotten för att återfuka ditt hår. När dreadsna är mogna fortsätter du att vrida ny tillväxt för att hålla dreadsna rena och för att förhindra mattan vid rötterna. Täck dina dreads med en scarf när du sover. För nya dreads, hjälper till att förhindra unraveling, och det hjälper också dreads lock som de mognar. För mogna dreads, det hjälper till att förhindra brott och frizziness från hårets friktion mot din kudde.

Styling Tips

Undvik att röra ditt hår så mycket som möjligt under de första månaderna. Tänd håret efter behov, men undvik att leka med håret, vilket kan förhindra att det låser sig. Som dreads mognar är dina stylingalternativ endast begränsade av längden och tjockleken på dina dreads. Tunnare dreads är mer mångsidiga och kan ställas in med rullar, slitna i en updo eller vrids samman för att göra dreadsna vågiga. Använd alkoholfria stylingprodukter för att undvika övertorkning och brott.