Hur berättar jag om fursen?

 

Utvärdera pälsen

1.

Titta på färgen. Djur som är inhemska i varmare klimat tenderar att ha päls som är mer ljus eller brun-isfärgad. Djur i kallare klimat tenderar att vara svart eller grått. Ibland kan vattendjur vara en avvikelse. Du kan hitta olika typer och färger av samma djur.

2.

Bestäm pälslängd. Bäver, räv, amerikanska marten, tvättbjörn och tanuki tenderar att ha lång päls. Mink, opossum, kanin och weasel är vanligtvis mitt i kort i pälslängd.

3.

Känn päls för densitet och tjocklek. Päls som tenderar att vara mer täta och / eller tjocka är coyote, fisher, mink, opossum, tvättbjörn, chinchilla och weasel.

4.

Bestäm om pälsen är mjukare eller mer mjuk grov. Denseness i päls indikerar inte nödvändigtvis mjukhet. Mink är ett bra exempel. Det är en av de mjukaste pälsarna, men kan vara ganska täta. Lammet är mest distinkt eftersom det inte liknar någon annan typ i textur.

5.

Bestäm klädtyp . Coyote, opossum och lamm används ofta för herrarnas jackor, medan nutria och vesel används i plagg, kläder eller kepsar. Kvinnors pälsrockar är typiskt mink, chinchilla eller räv. Kaninpäls, även om de är vanliga i rockar, används också i vardagligt slitage.

6.

Bestäm tillbehörstyp. Även om räv är en populär päls för rockar, är den oftare formad för krage, manschetter, wraps och stoles. På samma sätt används lamm, som är mer distinkt när det inte används för mänsrockar, för många typer av mindre tillbehör.

7.

Leta efter var pälsen är från eller Nutriär kan odlas i Tjeckien och Ryssland. Chinchilla kan föras upp i Amerika eller Europa, men brukar vara från Sydamerika. Fiske, räv, lynx och muskrat är typiska för päls från Nordamerika. från Japan, medan sabel är infödd till Ryssland.

Tips och varningar

  • Om färgen är svår att bestämma, använd följande som en allmän guide: Coyote (brunbrun eller grön), fiskare (mörkbrun eller svart), räv (röd, kristallblå, grå, vit eller silver), lynx (vit med beige eller grädde), marten (en kusin av sabeln, blå -brun, mörkbrun, vissa med gyllene variationer). Några andra inkluderar opossum (gulgrå eller brun), sabel (en kusin i marten, silver, brun eller gyllene), tanuki (gulbrun med mörkbruna accenter) och viasel (generellt grå, med ermine är vinterversionen, med sin vita färg med svarta tips).
  • Pälsrockar och accessoarer har drabbat en aldrig tidigare skådad återuppkomst i popularitet bara under de senaste 10 åren. Även om mink, räv och kanin används mer traditionellt i kvinnans mode, inkluderar andra päls typer bäver, chinchilla, coyote, fisher, lynx, marten, muskrat, nutria, opossum, raccoon, sabel, tanuki, väs, ermine och, men inte allmänt tänkt på detta sätt, lamm. Frågan är: Vad är det bästa sättet att skilja mellan det brett utbud av pälsar?