Hur man använder kokosolja som hårbehandling

 

1.

Köp en bra kokosnötolja av god kvalitet från en hälsokostaffär. Använd en jungfru kokosnötsolja som är gjord av färsk kokosnötkött i stället för en raffinerad kokosnötolja som har avlägsnats av dess fördelaktiga näringsämnen.

2.

Borsta håret ordentligt och kamma ut allt fläckarna.

3.

Skrupa ut kokosnötolja i en kopp. Sätt koppen i en kruka med varmt vatten för att smälta oljan försiktigt. Även om kokosolja håller en vätska i tropiska klimat, stelnar den vid rumstemperatur i de flesta Nordamerika. Kokosolja smälter vid ca 76 grader Celsius.

4.

Lägg till eteriska oljor för att förbättra kokosnötoljan. Ett par droppar rosmarin, neem, tea tree eller cedarwood eterisk olja läggs till behandlingen hjälper till att bekämpa mjäll och uppmuntra hårväxt. Några droppar av essentiella oljor av lavendel och geranium som läggs till kokosnötoljan kommer att närma torrt hår och också ha en extra bonus för att vara en lugnande och stressavlastande behandling.

5.

Häll Några av den varma oljan i händerna och massera hårbotten i några minuter. Täck håret ordentligt med resten av kokosnötsoljan i koppen.

6.

Sätt på ett duschlock eller använd bara lite saran-wrap för att täcka håret. Lämna hårbehandlingen på över natten för mycket torrt hår. För oljigt eller normalt hår, lämna behandlingen i två timmar.

7.

Tvätta håret med ett mildt schampo. Hår kan behöva shampooed ut två gånger för att få all olja ut. Hoppa över med en post shampoo balsam.

Tips och varningar

  • När du använder över natten behandling, sova med en handduk på kudden för att undvika att du smetter på örngott .
  • Kokosolja har använts i Indien och andra delar av Asien som hårbehandling under många år. Kallosolja är känd som hårbehandling och en balsam, och det är känt att lägga till studsning och glans för att torka och skadade hår. I kombination med andra eteriska oljor gör kokosolja en utmärkt mjällbehandling. Nyare forskning visar att kokosolja har förmågan att tränga in i håraxeln och minska proteinförlusten jämfört med andra oljor, såsom solrosoljor eller mineraloljor. Att göra en hårbehandling ut ur en god kvalitet kokosnötolja är kul och lätt att göra. Så här är det.