Hur man byter ut en lampa i en solstråle solarium

 

1.

Bekräfta att solariumet är urkopplat och helt kylt. Om solbadet skulle sätta på medan du byter ut glödlamporna, kan du drabbas av allvarliga brännskador. Ta bort det stora plastkåpan som skyddar användaren från lamporna. Du kan behöva använda en skruvmejsel för att ta bort ramen som håller plastskyddet. Börja med de övre glödlamporna först, så att du kan sitta på den nedre hyllan och byta glödlamporna.

2.

Byt en glödlampa åt gången, arbeta från höger till vänster. Håll glödlampan fast, med en hand nära varje ände av glödlampan. Vrid glödlampan en kvarts vridning, 90 grader, och du kommer att känna kontakten stift klickar. Lampan bör lätt komma ut ur solarium. Sätt in en ny lampa i uttaget. Justera tapparna i lampans ände så att de lätt går in i uttaget i båda ändarna. Vrid glödlampan kvart över vrid för att låsa den på plats. För Solar Storm solarium behöver du 12 ersättningslampor för den nedre sängen och sex vanliga glödlampor (tre på varje sida) med sex ansiktsglödlampor (i mitten) för baldakin.

3.

Byt plastkrokskärmen och upprepa processen på den nedre uppsättningen glödlampor, byt dem en i taget.

Tips och varningar

< / p>
  • Om glödlampan inte glider ut från varje ände enkelt, försök vrid den i andra riktningen.
  • Se till att du registrerar det datum då du bytte lamporna. Det här hjälper dig att bestämma dina användningsnivåer och hjälper dig att bestämma när du ska beställa mer.
  • Om du äger din egen Solar Storm solarium kan du behöva byta löslampor regelbundet beroende på användningsnivå. Oavsett om solarium är för kommersiell eller privat användning, när glödlamporna börjar slita ut, kommer det att ta användaren mycket längre för att uppnå samma solningsnivå än en nyinstallerad glödlampa. Beroende på användningsnivån kan tanningslampor variera bara några veckor, eller några år.