Hur man gör kände skor

 

1.

Placera en fot på ett papper. Spåra löst runt din fot, cirka 1/2 tum från kanten av din fot (eller lite mer om du vill ha skorna mer rymliga). Klipp ut denna skiss för att skapa ett mönster för sålen på filtskon.

2.

Knappa det enda mönstret mot filten och skära runt det. Klipp en andra filtsål på samma sätt.

3.

Placera översta 1/2 till 2/3 av det enda mönstret på ett papper. Rita en böjd linje ca 1 1/2 tum större än det enda mönstret, vilket gör U-formen. Klipp längs linjen för att skapa ett mönster för toppen av filtskon.

4.

Knappa det övre mönstret mot filten och klipp det runt. Klipp en andra filtstopp på samma sätt.

5.

Rikta upp mitten av den böjda kanten på en topp med mitten av tå ände av en såle. Kläm upp hela böjda kanten på toppen till sulan.

6.

Sy den böjda kanten på toppen till sulan med en whipstitch.

7 .

Gör en rygg för skon (tillval) genom att klippa en remsa av filt som är ca 2 till 3 tum hög och tillräckligt lång för att linda runt skopans baksida plus 1/2 tum. 8.

Tappa ändarna på remsan under skopans kant, överlappar dem ca 1/4 tum. Sätt fast remsan på plats. Pipa längst ner på remsan till sulan och piska över de överlappande ändarna till skopåsen.

9.

Upprepa steg 5 till 8 för att göra den andra filtskoen.

Tips och varningar

  • Du kan dekorera filtskorna genom att lägga till rickrack eller bågar på tårna.
  • Var försiktig när du arbetar med sax , stift och sömnad nålar. Filtskor är inte vattentäta, och de borde inte bäras utomhus.
  • Felt kan göra bekväma skor för att bära runt huset. De gör också stora tofflor, baby booties eller skor till kostymer. Du kan göra filtskor i nästan vilken stil du vill ha. För att skapa filtskor vill du köpa ull eller syntetisk filt som säljs på gården, i stället för lätta filtfält. Du kan göra din egen enligt anvisningarna nedan.