Hur man hittar bra japansk mat i Los Angeles

 

Stor japansk mat i Los Angeles!

1.

Gå till Little Tokyo! Little Tokyo är hem för otaliga nya och långvariga japanska restauranger, inklusive den berömda tusenkranen och Izayoi. Inte bara har Little Tokyo ett fantastiskt utbud av bra japansk mat, det finns många mindre Ramen nudelbutiker och japanska snabbmat restauranger, så du kan spendera lite eller mycket och får fortfarande något gott och tillfredsställande. Glöm inte att besöka det japanska köpcentret, eftersom det finns många japanska restauranger på översta våningen.

2.

Besök Sawtelle Boulevard i Santa Monica! Sawtelle Boulevard är ett otrevligt drag i Santa Monica, där det råkar vara många japanska restauranger, stormarknader, till och med videobutiker och leksaksbutiker. Var noga med att besöka Nijiya, som är liten men har ett mycket utmärkt och nytt urval av japanska matvaror (och även några färdiga luncher och middagar). Sawtelle är lite som en liten liten Tokyo av sorter, och det är ett bra sätt att få en rundad japansk matupplevelse (efter din sushi middag, pop av Nijiya att köpa mat för veckan!).

3.

Kör till Torrance i Orange County. Torrance är hem för en stor mängd japanska och japanska amerikaner. Inte bara finns det en svimlande mängd japanska restauranger, det finns också två massiva japanska stormarknader, Mitsuwa (tidigare Yaohan-kedjan) och Marukai. Båda dessa stormarknader är enorma, med olika och stora val av japanska matvaror. De har också båda 'food court' -områden och områden och andra butiker i butikerna. Mitsuwa har också några bra japanska bagerier, som italiensk tomat, som serverar japanska kakor, pajer, bröd, bland annat. Titta på 'wagashi' (japanska konfektyr) också.

4. Fråga lokalbefolkningen, både japanska och amerikanska, kanske du lär dig om något du inte hittar i någon guide eller på någon webbplats. Los Angeles är hem för så många japanska restauranger av alla slag (allt från sushi till teppan yaki till soba hus), det är svårt att hålla koll på! Från Urasawa till Katsuya till den historiska Yamashiro (många en Hollywood-film från det förflutna hade en inställning här) finns det något för alla, oavsett var i staden du befinner dig.

Tips och varningar

  • Om du kör ner Ventura Boulevard ser du så många japanska restauranger längs vägen. Du kan nog sluta när som helst och gå in i någon restaurang och upptäcka något som är tillfredsställande och gott. Det är inte värt att prova!
  • Japanska restauranger, i synnerhet de som serverar sushi, är ofta dyra, så det är inte så dyrt, så att det inte är Zagats betyg. se upp för dem! Det finns också mycket mycket billigare alternativ, så håll ditt sinne öppet för dem också.
  • Los Angeles är en av de största (om inte den största) städerna i Nordamerika när det gäller att äta läckra japanska kulinariska biljettpris. Hem till en stor japanska och japanska amerikanska befolkning finns det många stormarknader, restauranger och till och med japanska stadsdelar (Little Tokyo, Torrance och Sawtelle Boulevard) som erbjuder ett fantastiskt utbud av japanska läckerheter!