Hur man rensar ansiktet med olivolja

 

Förberedelse

1.

Blanda en matsked extra jungfruolja med en tesked Castorolja. Du kan använda mindre mängder, men förhållandet måste vara en del Castorolja till tre delar olivolja för dem med torr hud. Blanda ett förhållande av tre delar Castorolja till en del olivolja om du har fet hud.

2.

Tvätta händerna med en grundläggande mild tvål och vatten. Du kommer att använda dina händer för att applicera oljan, så de måste vara rena för att oljorna inte är förorenade.

3.

Kör varmt vatten en stund för att säkerställa att det är varma nog, våt en mjuk tvättduk med varmt vatten. Dra ut extra vatten.

Tillämpning

1.

Häll extra olivolja / Castoroljeblandning i handflatan. Använd ett belopp som är lika stort som kvartalet. En större mängd är acceptabelt, men försök att inte slösa för mycket för konserveringsändamål.

2.

Värm oljan genom att gnugga händerna ihop. Gnid oljeblandningen i ansiktet.

3.

Massagea oljan försiktigt i huden genom att smula fingrarna över ansiktet. Var noga med att använda mjuka rörelser som är fasta och djupa. Använd inte snabba eller grova rörelser. Fortsätt massera ansiktet i ungefär en minut.

4.

Placera den varma tvättduken över ansiktet. Detta gör det möjligt för ångan att öppna porerna och släppa eventuella föroreningar i huden. Lämna tvättduken över ansiktet tills det känns coolt.

5.

Använd tvättduken för att försiktigt torka bort eventuell extra olja på ansiktet. Skölj tvätta i varmt vatten, vrid ut överskottsvattnet och lägg tvätta på ansiktet igen. Låt tvättduken vara tills den är sval, torka sedan försiktigt ansiktet igen. Fyll i denna process två eller tre gånger.

Om huden känner sig för torr efter appliceringen, placera en dab av oljeblandningen i handflatan och gnugga din händer ihop. Var försiktigt klappa händerna över ansiktet för att distribuera denna lilla mängd olja.

Tips och varningar

  • Extra jungfruolja är inte den enda oljan som används för denna rengöringsmetod. Andra alternativ är solrosfröolja, jojobaolja, druvfröolja och linfröolja.
  • Skrubba inte ansiktet. Detta kan orsaka rodnad och irritation.
  • Extra jungfruolja är en naturlig och billig fuktighetskräm. När denna köksbunt blandas med Castorolja, fungerar kombinationen som en överraskande effektiv ansiktsrengöring. Även om många kommersiella produkter skryter med oljevänliga skönhetsprodukter är olja faktiskt fördelaktig för din hud, eftersom det bidrar till att lösa orenheter. Olja hjälper också till att stoppa bakterier och smuts, de främsta orsakerna till akne och svarta hudar, från infiltrande porer. Rengör ditt ansikte med denna olivoljemetod en gång varje dag, helst på natten.