Hur man väljer en elektrisk filt

 

1.

Bestäm hur du vill använda din elektriska filt. Elektriska filtar finns i många former och storlekar. Vissa kastar avsedda för daganvändning mycket som en afghan, medan andra är stora nog att täcka hela sängen och vara gjutna i sidorna som lakan. Fortfarande andra är mer som madrasskuddar och rekommenderas ofta av läkare för personer med dålig omsättning. Din personliga behov kommer att avgöra vilken typ av filt du köper.

2.

Välj vilka sängar som ska ha en elektrisk filt. Om varje säng i ditt hem har en passagerare, så kommer du sannolikt att behöva elektriska filtar eller dynor för dem alla. Beroende på ålder, behov och önskemål hos varje sängens ägare, kan du behöva köpa olika typer av filtar. Till exempel kan du önska att få en tonåring en filt med olika inställningar, medan ett yngre barn helt enkelt kommer att filla och spela med alternativen som ges möjlighet.

3.

Utvärdera hälsaförlåtelserna för alla familjemedlemmar. Barn, spädbarn och småbarn ska inte använda elektriska filtar. Om någon i din familj har andningssvårigheter, rådfråga en läkare innan du använder en elektrisk filt i familjemedlemmens säng.

4.

Utvärdera dina sängar för att se till att de är kompatibla med elektriska filtar. Vattensängar, bäddsoffor och justerbara sängar får inte användas med elektriska filtar eller uppvärmda madrassplattor. Om du vill stänga av värmen på natten men vissa familjemedlemmar sover på någon av dessa sängar, måste du göra andra arrangemang för dem.

5.

Bestäm vilken typ av kontroller du behöver för filten. Om du vill ha en lätt värme till sängen innan du går in kan du förmodligen köpa en relativt enkel filt med låga, medelstora och höga inställningar. Men om du och din kompis har mycket olika sömnstorlekar och vanor eller om du måste ha temperaturen 'precis rätt' för att sova lugnt, bör du välja ett filt med dubbla kontroller och en stor grad av temperaturinställningar. < /p>

6.

Se om stilen är ett problem. Traditionellt har elektriska filtar haft ett extremt utilitariskt utseende. Om du kommer att placera en täcke ovanpå filten, kommer en grundläggande stil att fungera bra för dig. Men om du ska använda filten som ett kasta eller hålla det på en synlig plats, kanske du vill investera lite extra pengar för att få en trevlig design, varm färg eller mönster.

Tips och varningar

  • Kontakta en läkare innan du använder en elektrisk filt på barnets säng.
  • Elektriska filtar gör din säng varm och mysig innan du någonsin glider mellan lakan och att använda dem under natten kan dramatiskt minska dina värmekostnader under vintermånaderna. Faktum är att om du sänker termostaten på natten under de åtta timmarna som du sover, förutser vissa experter att du kan skära din energibalag med nästan en tredjedel. Du måste dock välja rätt typ av elektrisk filt eller dyna för att se till att denna besparingsåtgärd inte hamnar på att kosta dig bekvämt sömn.