Så här bestämmer du ditt ansikte

 

1.

Dra tillbaka ett löst hår från ansiktet med ett hårband, hästsvanshållare eller hårklipp.

2.

Ställ dig in Spegeln ska vara väl upplyst och lätt att rengöra.

3.

Rita lite x ' s på spegeln runt kanterna av reflektionen av ditt ansikte med hjälp av mörk eyeliner eller en torrmarkeringsmarkör. Ju mer x-s du ritar desto lättare blir det att bestämma ansiktets form. Minsta poäng ska göras överst på pannan, templen (strax ovanför ögonbrynen), kindbenen, käftbenet och hakan. Om På toppen av pannan har du en topp, placera en x på toppen av toppen såväl som sidorna av pannan. Om din haka är bred och platt längst ner markera de nedre hörnen med en x. Stå väldigt still under att du gör x'en som någon rörelse i ditt huvud kan snedvrida de slutliga resultaten.

4.

Gå tillbaka från spegeln och granska den grundläggande formen på de x-s du har ritat . Rita linjer som förbinder x: s för att hjälpa dig att visualisera formen, om det behövs.

5.

Bestäm vilken form som passar bäst i bilden du ser på spegeln. Det finns 5 grundläggande ansiktsformer som du kan falla i: kvadrat, rund, hjärta, triangel eller oval. För fyrkantiga ansikten är ansiktet ungefär lika stort som det är långt och du har en bred panna och bred käftlinje. Ditt ansikte är ovalt om det är ungefär dubbelt så länge som det är brett med mjukt böjda vinklar. Om du har en bred panna men en smal haka eller käftlinje som kommer till en punkt, har du förmodligen ett hjärtformat ansikte, vilket ibland kallas en trippelformad bottenform. Individer med en stark käftlinje och smal panna är trianglar (kallas också en bottenformad triangelform). Runda ansikten är de med en längd som är lika med dess bredd och mjuka kurvor.

Tips och varningar

  • Att minska fel vid bestämning av ansikte Det kommer att bidra till att sitta bekvämt framför en stor spegel, om det är tillgängligt.
  • Om du efter träningen fortfarande är osäker på din form kan det hjälpa att mäta avståndet mellan x och s och gå tillbaka till steg 5. Dessa mätningar kan hjälpa dig att avgöra om ditt ansiktslängd är lika med dess bredd (runda och kvadratiska former) eller längre än dess bredd (oval form).
  • Testa eventuell markör eller eyeliner och rengörare på
  • Flytta inte ditt huvud eller torso när du gör spegelmärkning.
  • Att bestämma formen på ditt ansikte kan bokstavligen hjälpa dig att sätta ditt bästa ansikte framåt. Denna form bör vara vägledande för att välja en ny frisyr, välja nya glasögon eller applicera smink. Använda ditt ansikte som en riktlinje hjälper dig att hitta smickrande stilar och kan rädda dig från den fruktade dåliga hårklippningen vi alla gånger har valt för oss själva.